Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ВВАЖАЄ, ЩО У ПІНЧУКА БІЛЬШЕ НЕМАЄ ЗАВОДУ У НІКОПОЛІ

Середа, 11 травня 2005, 14:31
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що у держави є всі права управляти Нікопольським заводом феросплавів, який зараз знаходиться під контролем Віктора Пінчука.

"На базі всіх судових рішень, які існують, 51% Нікопольського заводу феросплавів має знаходитися у власності держави, і такі рішення суду мене влаштовують", - сказала Тимошенко на прес-конференції.

"Мені дуже шкода, що певні посадові особи, коли відбувалися збори (акціонерів НЗФ у Орджонікідзе) і держава мала бути там представлена – що ці збори були просто завалені!", - сказала Тимошенко.

Як відомо, минулого тижня відбулися збори акціонерів НЗФ у Нікополі, і Пінчук залишив своїх менеджерів на керівних посадах. Водночас мали відбутися другі збори акціонерів у Орджонікідзе, які ініціювала група "Приват", що контролює 26%.

Пінчук купив 51% заводу в 2003 році, однак суд визнав це незаконним. Групу "Приват" не допустили до конкурсу. "Приват" закликав уряд взяти участь у зборах в Орджонікідзе з правом представляти 51% голосів, але представник Фонду держмайна не зареєструвався на зборах.

Тимошенко в середу сказала журналістам, що "існує достатньо документів, щоб 51% Нікопольського заводу феросплавів повертати державі".

"Вартість цього неповернення: 550 мільйонів доларів чистого прибутку, які щороку отримує Нікопольський завод феросплавів. І якщо 51% заводу забирає держава, то можете самі порахувати, це понад 1 млрд гривень щорічних доходів до бюджету", - сказала Тимошенко.

На питання, чи свої претензії вона висловлює главі Фонду держмайна Семенюк, яка не дала команди зареєструватися на зборах в Орджонікідзе, Тимошенко сказала:

"Я не маю компетенції управляти Фондом держмайна чи Комісією з цінних паперів, але я знаю, що кожен чиновник має служити закону і народу України".

На питання про зустріч з власником Нікопольського заводу феросплавів Пінчуком у розпал ситуації з НЗФ, Тимошенко сказала: "Він є народним депутатом, і я не можу відмовити в зустрічі з депутатами".

"Але я можу твердо сказати, що я ніколи не піду на сепаратні домовленості з олігархічними кланами, і всі вони будуть працювати на рівних засадах", - додала Тимошенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...