Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко забагато їздив, але привів до Тимошенко важковаговиків

Вівторок, 3 травня 2005, 13:12
За 100 днів свого президентства Віктор Ющенко приділяв мало уваги внутрішньополітичним проблемам.

Таку думку висловив німецький політолог Александер Рар в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

"Ющенко з внутрішньополітичної точки зору справляє не надто приємне враження. За минулі місяці він мало займався внутрішніми реформами. Його найчастіше видно за кордоном, де він намагається якомога швидше наблизити Україну до НАТО та Європейського союзу", - відзначає політолог.

За словами політолога, "Багато фахівців та дипломатів піддають у цьому зв'язку гострій критиці той момент, що поки не вдалося започаткувати діалог між політикою та економікою".

"Може бути, звичайно, що Ющенко й Тимошенко просто не збираються розмовляти з олігархами, а хочуть загнати їх у глухий кут, примусити до продажу концернів, чи просто вигнати за кордон", - каже він.

"Але всі ці олігархи залишаються поки достатньо сильними, щоб контролювати всі ті концерни, які вони приватизували в еру Кучми", - вважає Рар.

Серед успішних, хоча й не позбавлених проблем, кроків президента Ющенка німецький політолог називає кадрову політику. Він вказує на те, що багато з новопризначень були дуже схвально сприйняті на Заході, адже Ющенко долучив до свого уряду справді політичних "важковаговиків", прихильників реформ.

Водночас нинішній український уряд ще не став сконсолідованою командою, каже Рар. "За кілька місяців йому, очевидно, що доведеться ділитися частиною своїх повноважень з парламентом. А менше, ніж через рік в Україні пройдуть парламентські вибори. Не виключено, що за їхніми результатами влада Ющенка буде ще більш обмеженою", - відзначає він.

Крім того, за словами політолога, "Пані Тимошенко, сповнена неймовірної енергії проводити реформи, відчуває тиск з боку конкурентів з табору Ющенка, які не хочуть передати їй всю повноту влади в уряді".

Утім, зауважує далі Рар, на Заході з наступними місяцями президентства Ющенка пов”язують великі сподівання.

"У Ющенка є достатній авторитет, як у самій Україні, так і за її межами. За кордоном йому готові запропонувати будь-яку допомогу для успішного проведення реформ. Донині багато було сказано й заявлено, і на Заході аплодували деяким крокам України", - каже він.

"Втім її населення поки не відчуває позитивних змін. Але саме від нього залежить, чи залишатиметься рейтинг Ющенка й надалі високим, і чи вдасться президентові й надалі реалізовувати свої ідеї", - відзначає Рар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...