Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів Чорномирдіну, що дачу Путіну купили незаконно

Середа, 4 травня 2005, 17:20
Президент Віктор Ющенко вважає, що ідея наявності в Криму санаторію для відпочинку високопоставлених російських керівників заслуговує на увагу.

У середу на прес-конференції в Сімферополі, відповідаючи на запитання про продаж санаторію "Гліцинія", президент відзначив, що це питання "дуже специфічне".

Ющенко повідомив, що з питання продажу "Гліцинії" "були проведені на
технічному рівні переговори з російською стороною".

"Питання, що було сформоване попередньою адміністрацією президента й та концепція, що була запропонована - вона конфліктує з національним законом", - сказав Ющенко.

"Це, я б сказав, брудне питання, і тому кілька тижнів тому ми направили в Конституційний суд України матеріали із проханням розглянути ряд дій, які почала попередня адміністрація щодо земель і об'єктів нерухомості в Криму", - сказав Ющенко.

Президент додав, що, зокрема, це стосується декількох десятків об'єктів, у тому числі й санаторію "Гліцинія".

"Розуміючи, що наявність такого об'єкта як база відпочинку російських членів уряду, це питання заслуговує на увагу", - додав Ющенко.

"Ми уважно до цього поставимося й запропонуємо чесну, публічну й законну альтернативу у вивченні цієї проблеми, щоб обидві сторони тут продемонстрували прозорість, публічність і на скандальних об'єктах не формували свої відносини", - сказав він.

За словами президента, таке своє бачення у вирішенні даного питання він передав послові Росії в Україні Віктору Чорномирдіну кілька днів тому, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, керівник головного Контрольно-ревізійного управління Микола Сивульский повідомив, що дача №1 СРCР "Гліцинія" була продана в обхід заборони на приватизацію.

За його словами, екс-керівник Держуправсправами України Ігор Бакай передав рухоме й нерухоме майно "Гліцинії" Міжнародному дитячому центру "Артек", директор якого його продав "Внешторгбанку". Той у свою чергу виступав від імені управління справами президента Росії.

Через два тижні відбудеться спеціальне засідання Ради національної безпеки й оборони по ситуації із землею в Криму, заявив Ющенко.

Читайте також:

Дачу Брежнєва купували для... Путіна. Чи законно?

Керівник ГоловКРУ Сивульський: Завдяки Бакаю дачу Брежнєва незаконно продали за 78 мільйонів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування