Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обжене всіх, а Вітренко стала сюрпризом

Четвер, 5 травня 2005, 14:10
Лідером виборів 2006 року поки однозначно є партія "Наша Україна", у якій би конфігурації вона не виступала.

Такі дані соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" і Київським міжнародним інститутом соціології оприлюднила в четвер на прес-конференції науковий керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

При блокуванні з різними політичними силами "Наша Україна" може набрати від 27% до 29% голосів виборців.

За словами Бекешкіної, Партія регіонів може набрати до 20% у блоці зі СДПУ(о) і Прогресивною соціалістичною партією України Наталії Вітренко. "На мою думку, це межа, тому що ми прагнули втиснути в цей віртуальний блок всіх можливих партнерів", - відзначила вона.

Також Бекешкіна повідомила, що однозначно трипроцентний бар'єр на виборах 2006 року самостійно можуть побороти Партія регіонів - 13,3%, партія "Батьківщина" - 10,7%, Народний Союз "Наша Україна" (Романа Безсмертного) - 10,8%, партія "Наша Україна" Віктора Пинзеника - 8,3%.

Бекешкіна наголосила, що дві останніх політичних сили найімовірніше на виборах будуть виступати разом, однак поки вони існують як два окремих юридичних суб'єкти.

З хорошим запасом у парламент проходить Соціалістична партія України Олександра Мороза - 7,4%, істотно втрачає Комуністична партія Петра Симоненка - 6,5%.

Сюрпризом для соціологів став рейтинг Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко, який раптово збільшився до 4,2%. "Очевидно, часта поява на екранах останнім часом запопадливої опозиціонерки прийшлася до смаку певній частині населення", - сказала Бекешкіна.

Зберігає можливість самостійного входження в парламент Народна партія Володимира Литвина, а також Соціал-демократична партія України (об'єднана).

Бекешкіна відзначила, що на парламентських виборах 2002 року есдеки, маючи у своєму розпорядженні колосальні медійні й пропагандистські можливості, набрали набагато менше голосів, ніж можна було сподіватися при таких витратах.

У нинішній ситуації есдеки можуть побороти трипроцентний бар'єр, можливо, навіть чотирипроцентний, однак без відчутного запасу.

Дослідження проводилося 14-24 квітня 2005 року у всіх регіонах України, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Читайте також:

Ющенко втратив третину електорату на зміні вивіски

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування