Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арештанти в Мінську читали українські газети

П'ятниця, 6 травня 2005, 21:03
Українське консульство в Білорусії має намір оскаржити рішення білоруського суду щодо заборони в'їзду на територію країни протягом 5 років українцям, затриманим під час акції "Чорнобильський шлях".

Про це повідомив в ефірі "5 каналу" один з затриманих Олексій Панасюк, якого було звільнено з-під арешту у четвер.

Панасюк розповів, під час суду він був змушений захищати себе самостійно, оскільки адвоката на засідання не допустили.

Крім того, хоча за офіційними даними білоруська влада не обмежувала доступ українських дипломатів до затриманих після оголошення рішення суду, за словами Панасюка "консул проходив туди з боями".

Консул, за словами звільненого, відвідував арештантів 5 разів, приносив їм українську пресу, надавав можливість спілкуватися з друзями і родичами по телефону.

Коментуючи умови утримання в білоруському розподільнику, він зазначив, що до затриманих ставилися по-людськи, і "фізичного контакту" з охоронцями не було.

***

МЗС України поширив заяву, де стверджує, що "позитивне рішення судових органів Республіки Білорусь про звільнення українських громадян з-під арешту стало можливим завдяки активним і цілеспрямованим діям МЗС України й посольства нашої держави в Мінську".

МЗС підкреслює, що захист прав та інтересів співвітчизників є одним з найважливіших пріоритетів зовнішньої політики України, і кожен український громадянин може бути впевнений, що українська держава не відмежовується від нього, а негайно буде допомагати й буде захищати його в будь-якому куточку світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...