Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) не вимагатиме відставки Луценка та Піскуна… поки що

Середа, 1 червня 2005, 10:25
Фракція СДПУ(о), а також члени тимчасової слідчої комісії з питань перевірки стану дотримання конституційних прав і свобод людини не вимагатимуть відставки генпрокурора Святослава Піскуна і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це в середу повідомив член фракції СДПУ(о), член Тимчасової слідчої комісії Михайло Добкін.

За його словами, в середу слідча комісія зробить дві доповіді. Перша – про події, що мали місце в Ужгороді в ніч на 21 травня. Друга – безпосередньо звіт комісії.

Добкін зазначив, що звіт, незважаючи на присутність у комісії представників різних фракції і груп, буде різким і критичним.

За результатами звіту комісія пропонуватиме взяти інформацію до відома і проситиме продовжити її роботу.

Водночас вимоги відставки Луценка і Піскуна не буде. Вона планувалася через події в Ужгороді.

Але зважаючи на те, що Луценко визнав дії міліції у Закарпатській області неправомірними, а Піскун приїхав на місце подій в Ужгород, перевірив інформацію на місці і зробив певні висновки, члени комісії та фракція об'єднаних соціал-демократів вважають, що цього достатньо.

Більше того, за словами Добкіна, було доведено, що закарпатські правоохоронні органи діяли без вказівки Луценка та Піскуна.

Тому саме прокурор Закарпатської області Юрій Бенца, начальник УМВС України в Закарпатській області Рахівський та начальник Ужгородського міського відділу внутрішніх справ Довбиш мають нести кримінальну відповідальність. Саме щодо них зареєстровано проект постанови про їхнє звільнення, сказав Добкін.

Те ж саме сказав член фракції СДПУ(о) Ігор Шурма, зауваживши, що вимагати відставки Луценка та Піскуна по ужгородських подіях є недоцільним.

Він підкреслив, що соціал-демократи об'єднані вимагатимуть покарання навіть не тих, хто безпосередньо виконував злочинні накази щодо побиття депутатів, а тих, хто давав команди – керівництво правоохоронних органів Закарпаття.

Водночас він не виключає, що вимога про відставку Луценка та Піскуна з'явиться після того, як буде заслуханий звіт ТСК щодо політичних переслідувань у державі.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування