Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов вірить, що забере "Криворіжсталь", та обіцяє допомогти Ющенку?

Середа, 1 червня 2005, 17:12
Генеральний директор холдингу System Capital Management, власником якого є олігарх Ринат Ахметов, Ігор Прасолов впевнений у тому, що "Криворіжсталь" залишиться у власності холдингу.

Про це йдеться у статті "Регіон блакитних комірців ставиться з підозрою до режиму Ющенка", опублікованій в англійській газеті "Financial Times" в середу.

Він висловив впевненість, що SCM виграє в боротьбі з урядом Ющенка за те, щоб залишитись власником контрольного пакету акцій "Криворіжсталі".

Прасолов також зазначив, що "з точки зору ринкової економіки та євроінтеграції, інститут приватної власності має бути непорушним. Без цього не буде ринкової економіки".

Він також впевнений, що звинувачення місцевих правоохоронців проти одного з гірничо-збагачувальних комбінатів у фальшивому стягуванні ПДВ "будуть визнані помилковими".

Він також відзначив наявність спільної мети із новою владою та пообіцяв, що SCM докладе зусиль для швидкого економічного розвитку та буде прикладом доброї корпоративної поведінки.

"Ми хочемо просуватися на максимальній швидкості, щоб зробити Україну країною, де люди просто живуть щасливо, де американці та європейці будуть дивитись на нас і казати, що це країна, яка стала цивілізованою за такий короткий проміжок часу. В цьому наша мета і мета уряду повністю співпадає", - сказав він.

В газеті також зазначається, що з 2000 року і дотепер SCM зростала паралельно з кар’єрою колишнього губернатора Донецької області Віктора Януковича. Тепер Ахметов та його команда борються за те, щоб дистанціюватися від старих зв’язків та адоптуватися до нових умов та нового уряду.

За оцінкою автора статті, найголовнішим є те, що "Ахметов має дуже впливову базу в Донецькому регіоні". "Поки Янукович та Партія регіонів дистанціюється від Ахметова та наполягає на тому, що він не надає їм жодної підтримки, вони продовжують висловлюватись за нього та його інтереси", - пише автор.

Він також навів слова Прасолова, який має впевненість у тому, що арешт голови донецької облради Бориса Колесникова не є сигналом початку широкомасштабної війни проти Ахметова, і що проти його компанії не буде застосовано "кремлівську тактику".

Автор також провів деякі паралелі між Ахметовим та Ходорковським, проте зазначив, що незважаючи на деякі подібні елементи між історіями Ахметова та Ходорковського (який у вівторок був засуджений на 9 років позбавлення волі), ситуація дещо відрізняється і, схоже, розвиватиметься за іншим сценарієм.

"Українська економіка менша і відповідно надає більшу вагу магнатам таким як Ахметов, які мають капітали, необхідні Ющенку, щоб посилити українську економіку", - зазначає автор статті.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:32
Росіяни запустили по Україні безпілотники і б’ють "швидкісними цілями"
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
Усі новини...
Реклама: