Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс і Медведчук вчить праву працівників Луценка

Четвер, 2 червня 2005, 17:23
Лідер партії СДПУ(о) Віктор Медведчук вважає, що численними заявами правоохоронців влада намагається відволікти увагу від реальних проблем.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу партії.

"Те, що головними героями всіх новин сьогодні стали працівники правоохоронних органів, від прес-секретарів до їхніх керівників, є сплановане дійство, направлене на "промивання мозків" українцям, - заявив Медведчук.

За його словами, "влада цим намагається переслідувати дві мети": "перша - нейтралізація реальної політичної опозиції в країні, що з кожним днем набирає силу".

"Друга, і головна мета - відволікання уваги суспільства від реальних проблем, у тому числі всередині самої влади, її кадрової політики, в економіці й інших сферах нашого життя, які вже неможливо звалити на попередників", - вважає Медвдечук..

"Влада, яка вже офіційно зневажає принцип презумпції невинності, - стоїть за межами законності, якими б ідеалами це не виправдувалося. Далі - тільки диктатура", - відзначив лідер СДПУ(о).

"Коли прес-секретар, у чині полковника МВС, заявляє, що хтось має з'явитися у МВС і надати докази своєї невинності, то це вже не просто заяву, а грубе порушення статті 62-ої Конституції України", - заявив Медведчук.

У свою чергу президент Федерації футболу, депутат Григорій Суркіс заявляє, що готовий сприяти, щоб служби ФК "Динамо" надали МВС потрібну інформацію. Про це сказано в заяві Суркіса, переданій в четвер.

"Можу завірити керівництво МВС, що як президент Федерації Футболу України готовий сприяти тому, щоб відповідні служби ЗАТ ФК "Динамо" Київ, відповідно до діючого законодавства України, надали необхідну інформацію", - сказано в заяві.

"Я впевнений, що навіть революційна доцільність потребує істини, а не пов'язування певних прізвищ з певними процесами, та ще й надуманими. А істина, і за формою, і за змістом, бідується не в ПіаР акціях МВС, а в дослідженні конкретних фактів і документів", - відзначив Суркіс.

Говорячи про заяву Департаменту зв'язків із громадськістю МВС, Суркіс підкреслює, що текст в.о. керівника департаменту Костянтина Стогнія суперечить і "формі, і змісту" питання.

Говорячи "про форму", Суркіс відзначив, що "вважає за необхідне вказати одному із представників МВС, що законодавством України не передбачена форма запрошень через будь-які засоби масової інформації".

Пославшись на українське законодавство, він також заявив, що там "чітко визначено і форму, і процедуру офіційного повідомлення, що може бути пов'язане із запрошенням для надання пояснень".

Говорячи "про зміст", Суркіс нагадав "одному з керівників МВС" про принцип презумпції невинності, відповідно до якого, за його словами, "будь-який громадянин нашої країни, нікому, ніде й ніколи не зобов'язаний доводити свою невинність".

"Я переконаний, що країна, яка тяжіє до світових стандартів демократії і стала на шлях євроінтеграції, не досягне мети, використовуючи методи сталінської інквізиції, класично реалізовані Вишинським", - відзначив він.

"Українська правда"

Читайте також:

Медведчука і Суркісів викличуть до МВС через базу "Динамо"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...