Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз обіцяє Ющенку потужні важелі

П'ятниця, 3 червня 2005, 12:33
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз заявляє, що в Ющенка буде більше повноважень, ніж у лідерів європейських країн, після вступу в силу конституційної реформи.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Факти", опублікованому в п'ятницю.

"Після змін у системі влади в Україні президент матиме набагато сильніші повноваження порівняно зі своїми європейськими колегами", - заявив він.

Мороз також заявив, що на даний момент у президента "диктаторські функції в практиці їхнього використання".

"Сьогодні президент втручається в питання економіки, енергетики, кадрову політику. Тобто займається питаннями, які, відповідно до Конституції, не входять у його компетенцію. Однак подібне практикувалося при колишньому режимі. Ющенко в цю систему увійшов - він не може діяти по-іншому, тому що іншої практики не було", - сказав Мороз.

Мороз також пояснив, що після вступу в силу політичної реформи, у президента будуть "потужні важелі для створення противаги парламенту - щоб Верховна Рада не могла домінувати над всім і вся".

За його словами, "якщо парламент не працює ефективно й не може створити більшість або не може створити уряд, тоді президент ухвалює рішення щодо розпуску парламенту". Мороз стверджує, що при цьому підсилюється роль виборця.

"Так що мова йде не про те, що до нових функцій повинен готуватися президент. До нових функцій повинен готуватися громадянин!" - сказав він.

На питання про конфлікти у владі, Мороз відповів, що "ці конфлікти найчастіше надумані, і пояснюються проблемою становлення структур влади".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування