Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ліжку з Прошкуратовою в Луценка б теж піднявся тиск

Неділя, 5 червня 2005, 19:27
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко називає звинувачення в політичних репресіях з боку опозиції намаганням захиститися від кримінальної відповідальності.

"За все треба відповідати, незалежно від того, є політичний мотив чи його немає", - сказав він у неділю в ефірі каналу ICTV.

"Нема жодних політичних репресій. Але якщо їхня політика – це пограбування країни, тоді так – це політичні репресії".

"Чому в Різака радником був пан Паульо, який очолював банду на стадіоні Мукачівському, коли дітей викидав з гуртожитку, під дулами автоматів тримав на вулиці вночі. Він очолював банду і він був радником Різака. Хтось сьогодні про це згадує?", - запитав Луценко.

"Вони тільки розказують, який він білий і пухнастий, і як в нього тиск піднявся. Та якби до мене депутати в ліжко забрались, в мене б теж тиск піднявся", - сказав міністр.

Говорячи про стан справ у МВС, міністр повідомив, що зарплата працівників міліції з приходом нової влади була підвищена в середньому вдвічі.

"Кожен працівник міліції повинен запам’ятати: Менше 700 грн він не може отримати, навіть якщо вчора прийшов з вулиці працювати в міліцію", - сказав Луценко. Виключення, за словами міністра, становить лише державна служба охорони та внутрішні війська.

Разом з тим, Луценко відзначив, що у МВС почала відроджуватися практика корупції. "Міліція знову, отримавши підвищену зарплату, почала потихеньку займатися корупцією", - сказав він.

"Пройшло з лишком 100 днів, і я знову чую сигнали, що на дорогах ДАІ починає займатися тим, до чого їх привчила попередня влада – брати хабарі", - сказав він.

Луценко розповів також, що його помічник став свідком пограбування "серед білого дня" громадян співробітником спецпідрозділу "Беркут". Міністр припустив, що цей підрозділ може бути ліквідовано.

"Влада створила 4000 відбірних фізично бійців, аби вони контролювали демонстрації. Дала їм зарплату 350 гривень, і сказала у вільному польоті заробляти собі на життя. Вони й заробляють. І їх відучити дуже важко заробляти таким негідним чином. Не зумію за місяць-другий – ліквідуємо цей підрозділ взагалі", - сказав Луценко.

Він повідомив також, що після зміни влади міліцію покинуло близько 4 тисяч працівників, які не згодні працювати в таких умовах. "Це їх право", - сказав Луценко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування