Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проект Кучми і Путіна розвалюється, бо Росії треба вся труба, а не шматок

Понеділок, 6 червня 2005, 23:15
Україна може порушити питання про ліквідацію консорціуму з управління і розвитку газотранспортної системи України.

Таку думку висловило РІА "Новости" джерело, знайоме з переговорами голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка, які відбулися в понеділок у Москві.

"Очевидно, на одних з наступних зборів засновників українська сторона повинна буде порушити питання про ліквідацію підприємства "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України", тому що проектів, які відповідають його статутним цілям, немає", - сказав співрозмовник РІА "Новости".

Він пояснив, що ідея створення підприємства полягала в розвитку і управлінні всією системою, а газопровід "Богородчани-Ужгород" був цікавий як перший етап.

"Тему передачі системи в консорціум зараз Україна взагалі не готова обговорювати, а якщо так – перший етап без другого нікому не потрібен", - відзначило джерело.

"І не варто вводити потенційних європейських партнерів в оману про перспективи цього спільного підприємства", - підкреслив він.

"Як і було констатовано на попередній зустрічі, майбутнього в цього підприємства немає, і потрібно знайти сміливість у цьому зізнатися", - додав співрозмовник агентства.

Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України створений відповідно до домовленостей, зафіксованих в заяві президентів Росії й України про стратегічне співробітництво в газовій сфері від 9 червня 2002 року, а також угодою між урядом РФ і Кабінетом міністрів України про стратегічне співробітництво в газовій галузі від 7 жовтня 2002 року.

Установчі документи про створення товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України" за участю ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" (на паритетних засадах) були підписані 29 жовтня 2002 року.

РІА "Новини"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...