Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров каже, що віддавати гроші Пінчуку з Ахметовим можна вже зараз

Четвер, 9 червня 2005, 12:23
Губернатор Дніпропетровської області Юрій Єхануров вважає, що ціна "Криворіжсталі" при повторному продажі може сягати 4 мільярдів доларів.

Про це Єхануров сказав в інтерв'ю "Українській правді", додавши, що на певне зниження вартості можуть вплинути соціальні зобов'язання, які візьме на себе новий власник.

Єхануров сказав, що зустрічався з Віктором Пінчуком і той розповів про свій варіант мирової угоди по "Криворіжсталі": "Його пропозиція така, щоб 50% плюс 1 акція ("Криворіжсталі") залишилися за ними, а решта відійшла державі".

Однак, на думку Єханурова, у нинішній ситуації повинна бути інша мирова угода з холдингом Пінчука-Ахметова – щоб повернути їм протягом трьох років 800 мільйонів доларів, сплачених за "Криворіжсталь".

"Напевно, вони підуть на те, щоб їм повернули гроші. Вони розуміють, що були великі порушення при приватизації", - сказав Єхануров.

За словами губернатора, "перші гроші вже можна повернути зараз".

"1 мільярд 850 мільйонів гривень лежать на рахунку підприємства. Це чистий прибуток за 2004 рік, що підлягає розподілу. До честі менеджерів, ці гроші ніхто не чіпав", - сказав він.

"Але якщо буде тривати балаканина замість дій, то 30 червня можуть зібратися акціонери й поділити ці гроші як дивіденди за свою дуже успішну роботу за минулий рік", - попередив Єхануров.

"Тому державі треба квапитися в цьому питанні виробити єдину точку зору й сідати за стіл переговорів", - додав Єхануров.

Єхануров також відкинув припущення, що керівники "Криворіжсталі" можуть відмовитися підкоритися державі після того, як суд визнав незаконною приватизацію комбінату холдингом Пінчука-Ахметова.

"Менеджери на підприємстві – це висококваліфіковані люди, і вони чітко будуть виконувати все те, що треба для комбінату й для країни".

"Просив би, щоб не сприймалося, що це якісь шістки, які будуть робити все, що хоче Пінчук або хтось інший", - сказав Єхануров.

Як відомо, у середу прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що "уряд бере під повний контроль життєдіяльність "Криворіжсталі", оскільки рішення суду про незаконну приватизацію комбінату набуло чинності.

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко висадить на "Криворіжсталь" десант. І радить не робити дурниць

Пінчук з Ахметовим будуть судиться з усіма, хто зазіхне на їхню власність


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...