Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко прибрав торгівців з метро і посилив воєнізовану охорону

П'ятниця, 1 липня 2005, 10:24
У п’ятницю в столичному метро ліквідовані всі 552 місця торгівлі з лотків і посилена воєнізована охорона.

Про це повідомив начальник Київського метрополітену Микола Шавловський.

"На лініях вже працює посилена воєнізована охорона, і за необхідності, кількість працівників цієї охорони буде збільшена", - наголосив він.

За його словами, ці робочі місця ліквідовані, оскільки не мали законних договорів на здійснення торгівлі. Підприємцям пропонувалися місця на ринках, "але ринок - не метрополітен, де щодоби проходить більш як 1,650 млн. осіб, і вони відмовилися".

Раніше повідомлялося, що близько 70 підприємців Київського метрополітену розпочали безстрокову акцію протесту біля будівлі міської мерії.

У руках вони тримали помаранчеві кульки і плакати з проханням до столичної влади впорядкувати санкціоновану торгівлю в метро і захистити їхні конституційні права.

У п’ятницю Київська міська державна адміністрація заборонила пересувну торгівлю в переходах, вестибюлях станцій і на станціях метрополітену.

Обмеження на торгівлю набуло чинності з 1 липня.

Як відомо, у травні Київміськадміністрація обмежила перелік товарів, дозволених до продажу в підземних переходах і на станціях метрополітену.

У квітні Київміськадміністрація продовжила термін дії договорів оренди на пересувну торгівлю в метро до 30 червня, а до 20 травня комісія з надання підприємцям метро місць для торгівлі повинна провести інвентаризацію об'єктів комерційного, торгово-побутового й соціально-побутового призначення для того, щоб визначити їх кількість і спеціалізацію.

25 квітня понад 100 підприємців метрополітену пікетували Київміськадміністрацію на Хрещатику, вимагаючи скасувати її рішення про врегулювання із травня торгівлі на станціях метро й підземних пішохідних переходах, що обмежило пересувну торгівлю.

Київська міськадміністрація раніше заявляла, що до травня надасть підприємцям, які торгують у метро, нові місця для пересувної торгівлі.

Підприємці заявили, що запропоновані місця їм не підходять.

Раніше Київміськадміністрація зобов'язала "Київський метрополітен", "Київавтодор" й "Київпастранс" не укладати нові договори з підприємцями на використання станцій метро, швидкісного трамвая й підземних пішохідних переходів для розміщення пересувної торгівлі.

УНІАН, Українські новини


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування