Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія поставить Україні менше газу. Україна не допоставить газ Європі?

П'ятниця, 1 липня 2005, 12:56
Зниження обсягів постачань природного газу російським монополістом ВАТ "Газпром" НАК "Нафтогаз України" у вигляді товарної оплати послуг по транзиту російського газу через територію України може викликати відповідну недопоставку газу європейським контрагентам російської компанії.

Про це повідомив прес-центр "Нафтогазу України" у п'ятницю в прес-релізі.

Як відзначає прес-центр, заяву "Газпрому" про зміну умов поставок природного газу в Україну викликає подив, з огляду на позитивні кроки у відносинах між "Нафтогазом" і "Газпромом" з питань виконання умов довгострокового контракту про транзит природного газу по території України, що зафіксовані в протоколі переговорів від 28-29 червня 2005 року.

"Нафтогаз України" наполягає на негайних заходах для недопущення скорочення поставок газу в Україну за рахунок оплати послуг за транзит.

"Зазначені в телеграмі "Газпрому" обсяги постачання газу в Україну в липні 2005 року цілком відповідають обсягам, які передбачені контрактом. Однак незрозумілою є позиція російської сторони про можливе обмеження в другому півріччі 2005 року обсягів постачання природного газу до 1,1 млрд. кубометрів у рахунок оплати послуг по транзиту", - відзначає прес-центр.

Як відомо, у телеграмі "Газпрому", спрямованій НАК "Нафтогаз України" у п'ятницю, ВАТ "Газпром" повідомляло, що до кінця року поставить на Україну в рахунок оплати послуг по транзиту до 1,1 мільярда кубометрів природного газу.

Телеграма була направлена у зв'язку зі зробленим зарахуванням 7,8 мільярдів кубометрів газу "Газпрому", що знаходяться в підземних сховищах України, за рахунок оплати послуг за транзит російського газу по території України.

"При цьому "Газпром" виконає всі свої зобов'язання по транспортуванню газу для потреб України і розраховує на безумовне виконання зобов'язань по транзиту українською стороною", - підкреслили в прес-службі.

"Новини-Україна", "Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування