Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесников не повідомив прес-службі, що писав Литвину

П'ятниця, 1 липня 2005, 17:34
Екс-глава Донецької обласної ради Борис Колесников, що знаходиться під арештом за обвинуваченням у здирництві, звернувся до Верховної Ради з вимогою створити тимчасову слідчу комісію з розслідування порушеної проти нього кримінальної справи.

Про це говориться у відкритому листі Колесникова парламенту, яке передали Новини-Україна.

За словами Колесникова, "кримінальна справа проти нього було порушена з метою політичного переслідування опозиції і залякування неугодних владі політичних лідерів".

У своєму зверненні він вимагає захисту "фундаментального права на неупереджене і незалежне" розслідування порушеної проти нього кримінальної справи.

"Єдиною надією на справедливий розгляд" Колесников вважає "створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради".

За його словами, у ході карного процесу навмисно був допущено низку серйозних помилок. Зокрема, як стверджує Колесников, досудове слідство було проведено "упереджено і необ'єктивно".

Він також заявляє, що генпрокуратура ігнорувала свідчення членів родини Володимира Пенчука - дочки і зятя, які відкрито заявляли про відсутність будь-якого факту здирництва з боку Колесникова.

На думку Колесникова, слідство також проігнорувало той факт, що він не був присутній при документальному оформленні цивільно-правових договорів, і угода була
здійснена представником Колесникова.

Коментуючи обвинувачення на свою адресу, Колесников відзначає, що воно містить "неконкретні і розмиті" формулювання, у ньому не зазначено час, місце і спосіб злочину.

Крім того, Колесников вважає, що кримінальна справа проти нього було порушена неуповноваженими на те особами, оскільки, згідно зі ст.31 закону "Про статус депутатів місцевих рад", кримінальна справа проти депутата обласної ради може бути ініційована або судом, або прокуратурою.

"Після зазначених численних порушень, допущених органами досудового слідства і судом, я зневірився в існування будь-якого правосуддя на території України. Грубе недотримання норм закону, порушення моїх прав людини і громадянина органами досудового слідства і судом я змушений буду винести на міжнародний рівень", - підсумовує Колесников.

Голова Донецької обласної ради Борис Колесников був затриманий 6 квітня головним слідчим управлінням МВС за підозрою у здирництві.

За вимогою СДПУ(о) і "Регіонів України" в парламенті вже створена комісія з перевірки порушень прав людини, що спочатку створювалася саме для справ Колесникова і закарпатського губернатора Різака.

Пізніше прес-секретар Колесникова Олена Бондаренко заявила "Островові", що жодних заяв Верховній Раді від його імені 1 липня не розсилала.

Але через годину вона підтвердила наявність листа.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування