Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спонсорів революції нагородили комуністичними орденами

Субота, 2 липня 2005, 14:57
ВГО "Наша Україна" вручила більше 300 нагород представникам українського бізнесу, які підтримували проведення "помаранчевої революції".

Нагородження відбулося на урочистій звітній конференції ВГО "Наша Україна" у суботу в Києві. Був також оприлюднений звіт про використання коштів у ході революції.

За словами голови правління організації Романа Безсмертного, під час революції на адресу організації як від українських, так і американських структур було перераховано близько 21 млн. грн.

За його словами, для вручення почесної нагороди й грамоти "За активну участь в "помаранчевій революції" були запрошені близько 800 чоловік, прийшли більше 350.

"Сьогодні ми зібрали тих, хто здійснював перерахунок фінансів, це ті фінансові донори, про яких ми навіть не знали в той період", - сказав Безсмертний.

Відповідаючи на запитання про те, чому на конференції не присутній президент України, Безсмертний відзначив, що Ющенко знає про цей захід.

"Мені здається, що президент буде 9 липня на з'їзді ("Народного союзу "Наша Україна") і я думаю, він свою позицію, у тому числі й відносно цих людей, які підтримували Майдан, висловить", - сказав Безсмертний.

На самій конференції Безсмертний зачитав вітання від Ющенка, у якому, зокрема, говориться: "У рішучі дні ви стали в перші ряди учасників протесту проти фальсифікації. В успіх помаранчевої революції кожний з вас вклав не тільки всі сили, а й частинку своєї душі й тіла".

Як передає кореспондент УП, спонсорів революції нагородили орденом "Гвардія революції", який за своїм виглядом дуже нагадує комуністичні відзнаки.

На запитання журналістів про дизайн нагороди, Безсмертний відповів: "Нинішня нагорода – це, власне, ініціатива тих, хто був на Майдані, тих комендантів, командирів різних груп, які там працювали. Вони пропонували ці речі. А я на все це завжди давав мовчазну згоду, погоджувався з тим, що вони хотіли".

Член правління ВГО "Наша Україна" Володимир Філенко на запитання УП чи не здається йому дизайн ордену дивним, відповів: "здається". "Це означає, що Філенко цим не займався, бо якби він цим займався, то орден мав би інший вигляд, і людей ви б мали більшу кількість", - сказав він.

Безсмертний також висловився за зміну керівного складу ВГО "Наша Україна". "Треба переглянути склад керівництва ГО. Бо сьогодні більшість цих людей обіймає різноманітного рівня державні посади, в них часу не так багато, щоб цим займатись", - сказав він.

Українська правда

Читайте також:

Ющенко назве тих, хто давав валянки і апельсини на революцію

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...