Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз може врятувати союз Ющенка, Литвина і Тимошенко. Але поки не робитиме цього

Понеділок, 4 липня 2005, 14:09
Лідер Соцпартії Олександр Мороз сумнівається, що провладний блок утримається до виборів у форматі "Народний Союз Наша Україна"-БЮТ-Народна партія.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Експрес", коментуючи заяву віце-прем'єра Романа Безсмертного про те, що союз Ющенка і Тимошенко – це "стiна, яку нiкому не вдасться зруйнувати" й "об яку вже розбився Мороз".

За словами Мороза, очолювана ним "партія ніколи не бажала вступати у якісь блоки, у тому числі й з "Народним Союзом" (партія Ющенка).

"Ми нікого не намагаємось пересварити. Вони самі пересваряться", - сказав лідер СПУ і додав:

"У мене є великі сумніви щодо того, що провладний блок втримається до виборів у задекларованому форматі. Бо представники трьох політичних сил, які мали б його сформувати, навіть не можуть домовитися про те, щоб говорити в унісон. Безсмертний каже одне, Литвин - цілком протилежне".

На думку Мороза, "тому ж Безсмертному усіма силами треба боротися за те, щоб СПУ результативно провела свою виборчу кампанію".

"Успіх нашої партії - це порятунок для всієї нинішньої влади. Адже лише з соціалістами провладні партії можуть організувати майбутню парламентську більшість. I саме ця більшість після того, як запровадять полiтреформу, вирішуватиме багато важливих питань у державі".

В той же час член фракції СПУ Микола Рудьковський заявив, що СПУ, найімовірніше, піде на майбутні парламентські вибори самостійно.

"Ми маємо з кожним днем зростаючу підтримку, незважаючи на ту соціологію, яку дають за вказівкою і у певних коридорах", - відзначив зокрема він.

Депутат також підкреслив, що президент Віктор Ющенко був поінформований про рішення Соцпартії йти на вибори самостійно ще напередодні з'їзду партії "Народний Союз Наша Україна" і, в принципі, згодний з такою позицією соціалістів.

"Але в політиці завжди можуть бути переговори, розглядатися всі можливі варіанти. Можливо, ми можемо досягти якихось домовленостей щодо подальшої коаліції або чогось ще", - сказав він.

ЛІГАБізнесІнформ, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування