Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН, ЯКИЙ НЕ ЛЯГАЄ ПІД ПРЕЗИДЕНТА, ВІДПУСТИВ ПАРЛАМЕНТ СПАТИ

Вівторок, 5 липня 2005, 17:41
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин закрив засідання Верховної Ради так і не домігшись того, щоб депутати КПУ, СДПУ(о) та "Регіонів України" розблокували трибуну парламенту.

Він доручив секретаріату змінити порядок роботи парламенту, перенісши парламентські слухання заплановані на цей день в приміщення клубу на Банковій, щоб розглянути законопроекти, необхідні для вступу до СОТ.

Литвин висловив сподівання, що в середу "підстав для блокування трибун не буде". "На даний час вже 4 депутати-сумісники подали заяви про складення депутатських повноважень", зазначив він.

В другій половині дня опозиція заблокувала трибуну парламенту, вимагаючи звільнення депутатів-сумісників. Тим самим вони блокували розгляд законопроектів по СОТ задля чого в парламент прибули президент і прем'єр.

Депутати оточили трибуну. Вони скандували "Сумісників геть!" та "Ганьба" і тицяли пальцями в президента Ющенка, який сидів у залі парламенту.

Володимир Литвин просив декілька разів депутатів заспокоїтися, показуючи законопроект голів фракцій про повернення до законопроектів по СОТ.

Після того, як хтось звинуватив Литвина у потуранні Кабміну і президенту, Литвин обурено заявив: "Я лягаю під когось іншого, а не під виконавчу гілку".

Прем’єр Юлія Тимошенко декілька разів підходила до президента і про щось з ним шепотілася.

Помічник президента Віра Ульянченко переконувала в залі лідера "Регіонів України" Раїсу Богатирьову.

Есдек Ігор Шурма звернувся до президента "напряму з дозволу Литвина" з питанням, чи це законно, коли "за законопроекти сьогодні проголосують Бойко, який є по суті священиком, і секретар РНБО Порошенко".

Депутат Бондарчук з КПУ зламав мікрофон спікера. Комуніст Саламатін, зайнявши місце в президії, заявив: "Караул стомився - всі пішли додому!". Окрім нього, до президії прорвались ще кілька комуністів.

Як відомо, Верховна Рада має до канікул прийняти законопроекти по СОТ. Щоб вирішити це питання, до парламенту прийшли президент і прем'єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування