Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко склала план продажу "Криворіжсталі"

Вівторок, 5 липня 2005, 21:41
Кабінет міністрів затвердив план-графік проведення повторного продажу акцій "Криворіжсталі", відповідно до якого приватизаційний конкурс пройде в період з 10 серпня по 24 жовтня, а остаточна дата прийому заявок від покупців - 17 жовтня.

Такі терміни оговорені в розпорядженні уряду від 4 липня.

Відповідно до плану-графіку, Фонду держмайна, Генпрокуратурі і Міністерству юстиції доручається негайно звернутися до Апеляційного господарського суду Києва з клопотанням про зняття арешту з 93,02% пакета акцій "Криворіжсталі", накладеного постановою цього суду від 2 червня.

До 7 липня відповідальним міністерствам і відомствам доручено внести зміни до порядку проведення конкурсів з продажу пакетів акцій АТ у частині введення відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону при проведенні конкурсу, рішення по їх затвердженню і набрання чинності.

Серед пунктів плану-графіку - проведення ФДМ до 1 серпня оцінки пакета акцій за станом на 30 червня відповідно до порядку, встановленого для визначення початкової вартості пакетів акцій, що підлягають продажу на конкурсах, до 4 серпня - засідання конкурсної комісії з питання визначення початкової вартості пакета акцій і підготовка тексту інформаційного повідомлення.

Після цього ФДМ, Мінпромполітики, Мінекономіки, Мін'юст, Антимонопольний комітет і Держкомісія з цінних паперів і фондовий ринок повинні до 10 серпня підготувати проект розпорядження уряду "Про затвердження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Криворіжсталь". Також має відбутися його розгляд на засіданні Кабміну.

10 серпня запланована публікація ФДМ інформаційного повідомлення, після чого - прийом заявок від потенційних покупців у термін до 17 жовтня.

Визначення переможця конкурсу очікується через 75 днів з дати публікації, тобто 24 жовтня, на засіданні конкурсної комісії.

Затвердження підсумків конкурсу - 24-25 жовтня, укладання договору купівлі-продажу - 25-28 жовтня, внесення плати за придбаний пакет акцій - 29 жовтня - 10 листопада, висновок акту прийому-передачі пакета акцій між ФДМ і покупцем - до 20 листопада.

Як відомо, 18 червня Кабмін прийняв рішення про повторний продаж 93,02% пакета акцій "Криворіжсталі".

У червні 2004 року консорціум "Інвестиційно-металургійний союз" придбав на приватизаційному конкурсі держпакет "Криворіжсталі" у розмірі 93,02% статутного фонду за 4 млрд. 260 млн. грн. Практично відразу продаж "Криворіжсталі" був оскаржений у суді як проведений з порушенням законодавства, на неконкурентній основі, за заниженою ціною.

22 квітня 2005 року Київський господарський суд визнав незаконною приватизацію "Криворіжсталі", а 2 червня 2005 року Апеляційний господарський суд міста Києва підтвердив це рішення.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

ТИМОШЕНКО ОБІЦЯЄ ПРОДАТИ "КРИВОРІЖСТАЛЬ" 24 ЖОВТНЯ і ігнорує психотерапію Пінчука

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування