Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада заборонила піратські диски. Тепер це кримінал

Середа, 6 липня 2005, 13:40
Верховна Рада ухвалила закон, що встановив кримінальну відповідальність за незаконний оборот дисків для лазерних систем зчитування, устаткування і сировини для їхнього виробництва, матриці.

За цей закон, який необхідний Україні для вступу в СОТ, проголосував 261 депутат із 372, зареєстрованих у залі. Не голосували КПУ, СДПУ(о) і "Регіони України" (лише один "за").

Внесення змін до статті 203-1 Кримінального кодексу України встановлює відповідальність за незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування обладнання та сировини для їх виробництва, а й за ці ж дії, які стосуються матриці.

Закон передбачає, щоб ліцензуванню як вид господарської діяльності підлягав не тільки експорт/імпорт дисків, а й матриць.

А експорт/імпорт основних вузлів для спеціалізованого обладнання і сировини для виробництва таких дисків, матриць підлягав ліцензуванню як вид зовнішньоекономічної діяльності.

При цьому Кабінет міністрів України визначатиме перелік основних вузлів, які підлягають ліцензуванню. Питаннями ліцензування експорту/імпорту дисків, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва буде займатися центральний орган виконавчої влади з питань економіки.

Ліцензія на експорт/імпорт дисків, матриць видаватиметься на строк три роки. І ліцензія на експорт/імпорт обладнання та сировини для виробництва дисків за наявності зовнішньоекономічного контракту (договору).

Закон встановлює, щоб спеціальний ідентифікаційний код був тільки на дисках, які експортуються, тобто імпорт дисків може здійснюватись і без наявності такого коду. В той же час, імпорт матриць повинен здійснюватись за наявності на них спеціальних ідентифікаційних кодів.

Дія закону "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, імпортом дисків для лазерних систем зчитування" не поширюється на диски, які не є об'єктами експорту/імпорту, що: ввозяться або вивозяться, пересилаються в міжнародних поштових та експрес-відправленнях фізичними особами в кількості, яка не перевищує двадцять примірників.

Також він не стосується дисків, що ввозяться або вивозяться, пересилаються в міжнародних поштових та експрес-відправленнях юридичними особами для забезпечення господарської діяльності без права або не з метою подальшого продажу або розповсюдження; ввозяться або вивозяться з технічною документацією у складі обладнання.

Незаконним обігом дисків для лазерних систем зчитування буде вважатися також і переміщення на території України дисків, які не відповідають вимогам закону "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, імпортом дисків для лазерних систем зчитування".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...