Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка вже 30 нових можновладців під слідством

П'ятниця, 8 липня 2005, 15:57
Заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль заявив про свій намір реалізувати в Україні західну практику викликів громадян у правоохоронні органи для надання пояснень через ЗМІ.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "2000", опублікованому в п'ятницю, 8 липня.

"Подібні "повістки через ЗМІ я бачив на Заході. І там це працює безвідмовно", – відзначив заступник міністра.

Він також повідомив, що чиновники, яких подібним чином запрошували в правоохоронні органи, висловлюють невдоволення.

"От ми говоримо: хочемо європейську модель. Але коли ця модель починає вимальовуватися в якомусь відомстві, відразу кричать: сваволя!", – заявив Геннадій Москаль.

Коментуючи заяви низки колишніх високопоставлених чиновників про те, що для надання показань МВС повинне направити громадянинові повістку, заступник міністра заявив, що "деякі наші політики переплутали закон про міліцію з Кримінально-процесуальним кодексом".

"Якщо порушено кримінальну справу, немає питань, тоді, звичайно, повістка. І навіть приведуть у примусовому порядку", – пояснив Москаль.

Він також відзначив, що в законі про міліцію говориться про право працівників правоохоронних органів "викликати громадян і посадових осіб..." "Але не написано, як", – підсумував заступник Луценка.

Москаль також заявив про свій намір у разі потреби викликати для надання свідчень колишнього депутата Олександра Єльяшкевича, який одержав політичний притулок у США під час президентства Леоніда Кучми, "через інтернет, телебачення".

"Ну, як інакше я можу його запросити? Повістку направити: "Америка, Єльяшкевичу?" – запитав заступник міністра.

Москаль відзначив, що МВС порушує кримінальні справи проти представників як старої, так і нової влади.

"От картина по представниках колишньої влади: обласні держадміністрації – 78 осіб під слідством, з них 9 глав обладміністрацій, 14 заступників, 46 начальників управлінь і їх заступників", – сказав він.

Геннадій Москаль також сказав, що "на жаль, і в числі нових осіб не усі витримали іспит владою".

За його словами, розслідується "уже 122 кримінальні справи – там фігурують 52 голови райадміністрацій, 29 перших заступників, міські голови, що у багатьох регіонах вважають себе ледь чи не Богом обраними".

"Уже маємо 30 чоловік під слідством – мерів і їхніх заступників", – додав заступник міністра. З цих 30 осіб, за словами Геннадія Москаля, деякі в даний час перебувають за межами України.

Новини–Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування