Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Різак наказав родичам Медведчука побити 56 членів "Пори"

П'ятниця, 8 липня 2005, 16:32
В результаті протиправних дій екс-губернатора Закарпаття Івана Різака під час виборів президента було завдано тілесних ушкоджень і побоїв 56 особам, а також збитків на суму 26 156 грн.

Про це повідомляє Департамент у зв’язках з громадськістю МВС України у п’ятницю.

Там зазначають, що Різак 13 листопада 2004 року "дав своїм радникам Чубірку І.І., Паульо В.Д. та Рущак Б.І. незаконну вказівку виїхати в місто Свалява Закарпатської області та примусити представників ГК "ПОРА" припинити проведення агітації та покинути межі Закарпатської області".

За даними правоохоронців, "Чубірко, Паульо та Рущак з групою невстановлених на даний час осіб у кількості близько 100 чоловік виїхали до міста Свалява, де біля готелю "Комфорт" завдали тілесні ушкодження і побої працівникам Свалявського райвідділу УМВС".

"Після цього вони увірвались в приміщення готелю "Комфорт", де застосували до представників ГК "ПОРА" фізичне насильство із застосуванням вогнепальної і холодної зброї й заволоділи їх особистим майном на загальну суму 15 662 гривні та знищили агітаційні матеріали із зображенням кандидата в президенти", - повідомляють правоохоронці.

Далі, за інформацією МВС, зловмисники вивели потерпілих з приміщення готелю та "із застосуванням фізичної сили заштовхали їх до салону автобуса й, погрожуючи фізичною розправою та вбивством, вивезли їх за територію міста Свалява".

"Таким чином, протиправні дії Різака призвели до таких тяжких наслідків, як завдання тілесних ушкоджень і побоїв 56 особам, пошкодження, знищення та заволодіння майном на загальну суму 26 156 грн., вчиненні опору працівникам міліції", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом прокуратурою Ужгорода стосовно Різака порушено кримінальну справу за ст. 365 ч. 3, ст. 294 ч. 2 КК України. Наразі Різак, Рущак та Паульо перебувають під вартою, Чубірко знаходиться в розшуку.

Чубірко є чоловіком сестри Оксани Марченко, яка, в свою чергу, є дружиною Віктора Медведчука. Паульо вважається відомим на Закарпатті кримінальним авторитетом.

Як відомо, раніше проти Різака було порушено три кримінальні справи: за фактом перевищення службових повноважень, отримання хабара в особливо великих розмірах, а також доведення до самогубства колишнього ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування