Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катеринчуку в податковій заважає конфлікт поколінь

Середа, 3 серпня 2005, 13:02

Перший заступник голови Державної податкової адміністрації Микола Катеринчук мотивує своє рішення про відставку принциповими розходженнями в баченні стратегії реформування цієї організації із главою ДПА Олександром Кирєєвим.

Таку позицію Катеринчук, який написав минулого тижня заяву про свою відставку, виклав у середу в Києві в ході спеціальної прес-конференції, передає Інтерфакс-Україна.

Перший заступник ДПА спростував інформацію про, нібито, існування особистісного конфлікту між ним і його безпосереднім керівником.

"Це - неправда, цього немає. Насправді, є конфлікт поколінь, є конфлікт стратегій і підходів: у нас різні підходи до стратегічного реформування ДПА", - сказав Катеринчук.

Він відзначив, що його позиція полягає в тому, що стратегія реформування ДПА повинна спиратися, насамперед, на думку підприємців, а також на радикальне відновлення кадрового складу й "філософії" ДПА.

"У Кирєєва інше бачення - він хоче підійти обережно щодо ревізії машини ДПА. Таке враження, що керівництво турбує контроль над всіма процесами, які відбуваються в ДПА, а не якість змін. Необхідний реальний підхід і розуміння того, що відбувається в ДПА. На жаль, такого розуміння й підтримки я не бачу", - підкреслив він.

Говорячи про свою відставку, він звернув увагу, що прийшов у ДПА "з конкретними завданнями й під конкретні повноваження", які були визначені президентом. "Все, що я обіцяв президентові, коли йшов у ДПА, я виконав", - сказав він. За його словами, президент "розуміє логіку" його рішення.

Відповідаючи на запитання журналістів, він повідомив, що найближчим часом має намір піти "днів на десять" у відпустку й з перших днів роботи сесії повернутися у Верховну Раду. "У ДПА повертатися найближчим часом не збираюся, ні за яких умов", - заявив Катеринчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...