Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Знецінені внески почнуть віддавати з листопада, але не грошима

П'ятниця, 5 серпня 2005, 19:02

Громадяни, які мають право на погашення заборгованості за комунальні послуги за рахунок знецінених внесків у колишньому Ощадбанку СРСР, зможуть подати відповідну заяву до Державного ощадного банку до середини листопада.

Про це заявив у п’ятницю на прес-конференції голова Держкомітету з житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

За його словами, після 20 серпня громадяни, які мають право на погашення своїх комунальних боргів, зможуть звертатися до Ощадбанку по чеки, що будуть підтверджувати наявність знецінених внескіів.

Так як механізм даного погашення діє на підставі закону про держбюджет України на 2005 рік, то терміни його реалізації можуть бути дещо обмежені. Водночас Кучеренко не виключає, що така схема розрахунку за комунальні послуги зможуть продовжити і в 2006 році.

Як повідомлялося, Кабмін затвердив порядок проведення у 2005 році розрахунків із погашення державних зобов’язань щодо знецінених грошових заощаджень громадян в установах Ощадбанку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Погашатися будуть борги громадян за спожиті електро- і теплоенергію, природний газ, тверде паливо, послуги водопостачання і водовідводу, а також за сплату за користування житлом.

Для проведення таких розрахунків підприємства, що надають житлово-комунальні послуги, єдині розрахункові центри оплати житлово-комунальних послуг надсилають громадянину довідку про розмір заборгованості за послуги станом на 1 вересня 2004 року, за умови, що розмір заборгованості не збільшився на дату підготовки довідки.

Постановою передбачено, що громадяни, у яких заборгованість за житлово-комунальні послуги на момент розрахунків збільшилася у порівнянні з 1 вересня 2004 року, мають право брати участь у розрахунках після погашення суми збільшення заборгованості.

Як відомо, загальний розмір фінансування програми погашення заборгованості вкладникам Ощадбанку СРСР у 2005 році складе 6 млрд. грн.

Заборгованість населення за житлово-комунальні послуги на 1 вересня 2004 року складала 7,245 млрд. грн., борги за спожиту електроенергію складали 2,422 млрд.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування