Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко продовжив справу Тимошенко і доручив їй готуватися до нового НПЗ

П'ятниця, 5 серпня 2005, 19:53

Президент Віктор Ющенко розпорядився почати підготовку до будівництва нового нафтопереробного заводу проектною потужністю не менше 8 млн. тонн на рік і глибиною переробки не менше 95%.

Відповідне розпорядження про будівництво НПЗ і розгалуженої мережі автозаправних станцій президент підписав у п'ятницю, повідомила "Інтерфакс-Україна" його прес-служба.

Таке рішення прийнято "з метою диверсифікації поставок енергоносіїв, зокрема сирої нафти, стабілізації ринку нафтопродуктів, запобігання кризових ситуацій у період росту сезонного попиту на пальне…, створення додаткових робочих місць і передумов для реальної конкуренції", - йдеться в документі.

Новий НПЗ планується побудувати в районі порту "Південний" (Одеська область).

Відповідно до розпорядження, Одеська облдержадміністрація разом Державним комітетом із земельних ресурсів мають у десятиденний термін подати пропозиції по виділенню земельної ділянки для будівництва нового НПЗ у районі порту "Південний".

Кабмін має у місячний термін погодити місце розміщення НПЗ, з огляду на геологічні умови і достатнє водопостачання, забезпечення екологічних вимог, наявність розвинутої транспортної інфраструктури для постачання сировини і відвантаження готової продукції.

Уряду також доручено забезпечити проведення тендера на визначення інвестора будівництва НПЗ, передбачивши в його умовах:

"диверсифікованість джерел поставок нафти і гарантоване забезпечення потужностей заводу сировиною;

проектну потужність заводу з первинної переробки нафти не менше ніж 8 млн. тонн на рік; глибину переробки не менше ніж 95% і якість нафтопродуктів відповідно до вимог європейських стандартів;

відповідність європейським вимогам по охороні навколишнього природного середовища".

Раді міністрів Автономної Республіки Крим, облдержадміністраціям доручено визначитися з орієнтованими місцями будівництва автозаправних станцій у кількості, визначеній Кабміном, і забезпечити виділення земельних ділянок для їхнього будівництва.

Як відомо, раніше прем'єр Юлія Тимошенко заявляла про підготовку до будівництва приватного НПЗ у районі порту "Південний" під Одесою. При цьому вона повідомила, що НПЗ будитиметься не на бюджетні кошти, а на кошти інвесторів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...