Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партії Ющенка не подобається "легка іронія", яку їй хочуть прищепити

Понеділок, 8 серпня 2005, 15:44

Партія Віктора Ющенка "Народний союз "Наша Україна" спростовує "міф" про свою схожість з Комуністичною партією Радянського Союзу.

Про це йдеться у заяві прес-служби НСНУ, повідомляє УНІАН.

"Цей міф має вплив насамперед на свідомість тих наших співгромадян, які знають про КПРС опосередковано і не мали нагоди відчути методи роботи КПРС особисто. Доросле покоління українців, які пам'ятають, на яких засадах функціонувала КПРС, добре бачать, що "керівна та спрямовуюча" і НСНУ – речі не просто різні, а кардинально протилежні", - йдеться у заяві.

Таке порівняння, за словами прес-служби, "було покликане закріпити негативну тональність за партійним проектом, тобто прищепити до новоствореної партії весь той негатив і легку іронію, що домінують під час згадування та оцінювання радянської правлячої партії".

Прес-служба переконує, що КПРС будували за принципами централізму, "а НСНУ побудували знизу активісти Майдану і Помаранчевої революції, підтвердженням чому є значна кількість представників регіональних осередків партії у складі вищого керівного органу НСНУ – Ради партії".

За словами прес-служби, "партія Ющенка будується та розвивається в безперервних внутрішніх дискусіях", а перший з'їзд партії продемонстрував "більш ніж достатньо плюралізму".

"Із трибуни з'їзду лунала критика та пропозиції з уст як керівництва партії, так і рядових партійців. Крім того, постійно й гостро всередині партії йде обговорення адміністративно-територіальної реформи, стратегії відносин з політичними союзниками та інших важливих для партії та країни питань", - зазначає прес-служба.

Прес-служба також наголошує, що порівнювати КПРС і НСНУ нелогічно і некоректно не лише з погляду на їхню внутрішню структуру, а й як політичних суб'єктів країни.

"КПРС була тоталітарною партією в тоталітарній країні, вона мала монополію на ідеологію та необмежений вплив на державний апарат. Окрім КПРС, інших політичних суб'єктів у країні просто не існувало", - йдеться у заяві.

Партія Ющенка, стверджує прес-служба, "хоча й потужний, але не єдиний суб'єкт українського політикуму, який грає за правилами вільної конкуренції на політичному ринку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...