Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дозволив виселяти жителів з квартир без їхньої згоди

Понеділок, 8 серпня 2005, 16:16

Президент Віктор Ющенко повернув у парламент прийнятий Верховною Радою Житловий кодекс.

Інформація про це розміщена на офіційному сайті парламенту. У той же час суть пропозицій президента поки не викладена, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, раніше глава Державного комітету з житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко заявляв про необхідність вилучити з редакції прийнятого Верховною Радою Житлового кодексу ст. 22, що прописує механізм примусового виселення на підставі суспільної необхідності.

Цей механізм, зокрема, передбачає, що реконструкцію кварталів зі знесенням старого житла можна буде здійснювати без згоди жителів кварталу.

При цьому нові квартири їм повинні бути надані на території населеного пункту, а не даного кварталу, як це було передбачено проектом прийнятого в першому читанні закону про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду.

Крім того, ст. 22 передбачає, що нові квартири жителям будинків, що відселяються, будуть надані тієї ж площі, що і квартири в будинках, що зносяться, а не в 1,5 рази більшої, як це передбачалося законопроектом про реконструкції.

За словами Кучеренка, позиція Держжитлокомунгоспу була "викладена прем'єру і президенту".

Житловий кодекс України Верховна Рада прийняла 7 липня 243 голосами. Кодекс визначає способи надання житла українцям. Громадяни забезпечуються житлом шляхом надання державою або органами місцевого самоврядування соціального житла (безкоштовно або за доступну плату на основі договору наймання).

Крім того, житло надається шляхом створення умов для одержання кредитів на будівництво або придбання житла. Житло також надається шляхом надання його громадянам, що знаходяться на обліку для поліпшення житлових умов у випадках, визначених законом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування