Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук "тероризує" своїх працівників на мітингу

Четвер, 1 вересня 2005, 17:13

Для участі в пікетуванні ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" робітників звозять з підприємств, що належать Віктору Пінчуку, і утримують в Нікополі під загрозою звільнення.

Про це повідомив кореспонденту УНІАН один із привезених до Нікополя працівників ВАТ "Нижньодніпровський трубопрокатний завод", який побажав залишитися неназваним з побоювань репресій до нього з боку менеджменту його підприємства.

За словами співбесідника агентства, робітникам видають по 50 грн. "добових", при цьому, не забезпечивши ні житлом, ні теплими речами. За словами робітника, після того, як у ніч з 31 серпня на 1 вересня температура повітря знизилася до 5-6 градусів, багато робітників "почали температурити", у них з'явилися явні ознаки простуди.

Як відзначив співбесідник агентства, цілком можливо, що ситуація на мітингу, який проходить навколо НЗФ, незабаром може вийти з-під контролю його організаторів. "Робітники зараз агресивні і розлючені і на Пінчука, і на державу, яка не може їх захистити", - зазначив робітник. За його словами, "якщо влада не покладе край найближчим часом цьому, може відбутися все що завгодно".

Також один із глядачів 5 каналу в прямому ефірі повідомив, що його брат, який працює сантехніком на підприємстві, не може вийти з території НЗФ.

"Мій брат знаходиться на заводі, декілька годин тому закінчив першу зміну. І не може потрапити додому. Його тримають, як живий щит. І не тільки його одного. Робітників змушують йти на мітинг. "Якщо не підеш – звільнимо з роботи". Вони всі бояться Пінчука. Що Пінчук скаже, те й будуть робити робітники", - сказав він.

Як відомо, 30 серпня в місті Орджонікідзе відбулися загальні збори акціонерів НЗФ, на яких було обрано новий менеджмент заводу, близький до групи "Приват".

Водночас, Пінчук вважає ці збори і ухвалені на ньому рішення нелегітимними. З вівторка навколо НЗФ проходить мітинг, організований колишніми власниками підприємства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування