Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський буде судитися з Лаудером, щоб не бути клоуном

Субота, 3 вересня 2005, 13:35

Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський стверджує, що має письмовий дозвіл компанії Central Media Enterprises (СМЕ) на купівлю в інших акціонерів 40% каналу "1+1".

"В мене на руках є письмовий дозвіл на угоду й покупку, виданий радою директорів компанії СМЕ. Датований він 14 червня 2005 року", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

Як відомо, раніше компанія розповсюдила заяву про те, 16 серпня 2005 року СМЕ в письмовій формі повідомила Коломойському, що "СМЕ остаточно і безповоротно відкликає будь-яку свою пропозицію щодо розгляду вказаної угоди".

"Жодних документів, які свідчили б про те, що це рішення відкликано, у мене на руках немає", - стверджує Коломойський.

"Але навіть коли вони з’являться, то ці документи не можуть мати для нас певного вказівного характеру, оскільки дозвіл уже було отримано, й він не може бути відкликаний, бо, висловлюючись юридично, має характер непереборного рішення", - пояснив він.

Коломойський також вважає, що "скоріш за все, справа завершиться судовим процесом".

"Доведеться рішенням суду примушувати Фуксмана й Роднянського до завершення операції. Не виключаю, вони відмовляться, й тоді їм доведеться заплатити дуже істотні штрафи, оскільки всі документи оформлено", - сказав він, додавши, що сума вимоги може дійти до 50 мільйонів доларів.

"У мене підписано всі документи, в адвокатів у папці з назвою "1+1" лежить дозвіл ради директорів на угоду. Більше того, на базі всіх цих дозволів і узгоджень я здобув собі внутрішніх партнерів, в очах котрих я просто матиму вигляд клоуна, якщо угода не відбудеться", - сказав Коломойський.

На питання, як він оцінює свої шанси в суді, бізнесмен відповів: "Як дуже перспективні. Мої юристи й адвокати вважають, що в нас є 80 або 90-відсотковий шанс".

Коломойський відзначив, що у світі відкликання дозволів на угоду практикується тільки за згодою потенційного покупця.

"Але питання в тому, що в моєму випадку продавцем є не СМЕ, а Роднянський і Фуксман. А вони виявляють бажання завершити угоду. Просто сьогодні вони кажуть про те, що всілякими погрозами, карами, залякуванням СМЕ не дає дозвіл на угоду", - стверджує він.

На питання, чи правда, що до узгоджених 100 мільйонів доларів за 40% "1+1" він готовий додати ще 50, Коломойський сказав: "На сьогодні в мене є пропозиції й певні відносини з іншими покупцями, котрі готові були б заплатити за це не 150, а 160 мільйонів".

"Багато в чому завдяки кількості чуток, які супроводжують угоду, товар подорожчав. Тому вважаю, я придбав дуже хороший товар. Залишилося тільки його дооформити", - відзначив бізнесмен.

На прохання назвати цих покупців Коломойський відповів: "Ім’я одного покупця я вам не назву, а про другого скажу, що він із Росії. Вони не купують увесь пакет, а тільки частину в нашому пакеті, виходячи з загальної вартості сорока відсотків у 160 мільйонів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування