Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ще встигне відвести дитину в перший клас

Субота, 3 вересня 2005, 16:05

В Україну після лікування в США повернулася семирічна Настя Овчар, яка одержала 80% опіків шкірного покриву, рятуючи з вогню молодшу сестру.

В аеропорті "Бориспіль" Настю та її маму Ольгу Овчар зустрічали дружина президента України Катерина Ющенко з дітьми, а також родичі Насті.

В інтерв'ю журналістам дружина Ющенка заявила, що родина президента дуже турбувалася за дівчинку і вона рада за успішний результат лікування.

Катерина Ющенко підкреслила, що в Україні необхідно створити необхідну базу для дітей, що одержала опіки. "Це буде головним завданням нашого уряду і нашої громадськості", - сказала дружина президента.

Вона повідомила, що Насті Овчар подарували квіти, ляльки і портфелі зі шкільними приладдями.

До журналістів Настя вийшла самостійно і сказала, що готова йти до школи.

У той же час уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова сказала журналістам, що президент Віктор Ющенко хоче особисто повести Настю в перший клас.

"Пані Катерина Ющенко сказала, що Віктор Андрійович хоче особисто відвести Настю в перший клас", - сказала омбудсмен.

За словами Карпачової, 1,5-2 місяці родина Овчар буде проживати в столичному готелі "Братислава", куди вони приїхали з аеропорту. Днем раніше в номер доставили ортопедичне ліжко, посуд, постіль, іграшки. Проживати в готелі Настя та її рідні будуть безкоштовно.

Пояснюючи вибір готелю, омбудсмен пояснила, що поруч знаходиться виховно-навчальний комплекс, де буде навчатися Настя, лікарня, де вона буде проходити спостереження, а також поруч добудовується будинок, до якого незабаром переїде родина Овчар.

За словами Карпачевої, дівчинка почуває себе непогано, але буде знаходитися під постійним спостереженням українських лікарів. Вона носить спеціальний компресійний одяг, хоча їй важко тримати спину. Через півроку, за словами уповноваженої, Настю знову відвезуть у США для медогляду.

Омбудсмен підкреслила, що родина Насті, після того як їй допомогли, буде розраховувати на власні сили: її батько буде працювати на виробництві, а мати - вихователькою в дитячому садку однієї з виховних установ Києва. У цей дитсадок піде молодша сестра Насті, рятуючи яку вона одержала опіки.

Настя Овчар із села Воронцовка Куп'янського району Харківської області, що одержала 80% опіків шкірного покриву, рятуючи з вогню свою молодшу сестру, проходила лікування США в клініці "Шрайнер" з 25 березня. Загальна вартість лікування склала близько $1 млн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування