Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин розмовляв із Зінченком перед відставкою

Понеділок, 5 вересня 2005, 11:38

Відставка Олександра Зінченка з посади державного секретаря відбулася, імовірно, через неможливість реалізувати своє бачення на цій посаді, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

В інтерв'ю журналістам у понеділок у Києві Литвин підкреслив, що йому складно коментувати цей крок. "Головне, що я не хотів би, щоб намітився розкол у владі, і щоб це не послужило приводом для якихось взаємних обвинувачень, зведення рахунків", - сказав він.

"Я думаю, що оскільки ми живемо в складних умовах, іноді емоції починають домінувати над нами", - відзначив спікер.

У той же час Литвин підкреслив, що в суботу розмовляв із Зінченком і "ніщо не передвіщало, що через кілька годин буде така заява".

"Я просто не знаю сукупності факторів, які підштовхнули до такого кроку", - сказав спікер.

Литвин висловив думку про необхідність проведення відвертої бесіди. "Наскільки я знаю, президент зацікавлений у такій спокійній зваженій бесіді, яка б не давала приводів для протистояння і не додавала нестабільності", - відзначив він.

Відповідаючи на питання, що могло стати причиною відставки Зінченка, спікер сказав, що не може гадати. "Очевидно, нереалізованість або неможливість реалізувати своє бачення, свої підходи. Це, мабуть, склало основу", - сказав він.

Зінченко заявив про свою відставку 3 вересня. У той же день президент України Віктор Ющенко прийняв її.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування