Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс заробляє 5 тисяч гривень і кличе Григоришина на ринг

Понеділок, 5 вересня 2005, 14:47

Президент клубу "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс вважає, що йому вдасться захистити свій клуб від зазіхань російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Про це він заявив на прес-конференції після закінчення зборів акціонерів клубу, які ухвалили рішення про перетворення "Динамо" із закритого акціонерного товариства у відкрите.

Суркіс засудив дії Pacific, які вважаються представниками інтересів Григоришина. Йому, як і іншим акціонерам, не сподобалось, що представники цієї фірми відмовились брати участь у голосуванні про зміну форми на відкрите акціонерне товариство.

"Можна зневажати мої почуття, але не можна зневажати почуття людей, які робили славу українського футболу. Якщо він (Григоришин) хоче з'ясовувати зі мною стосунки, нехай викличе мене на дуель чи боксерський поєдинок, а такі дрібні випади – це підлість", - сказав Суркіс.

В той же час, коментуючи закиди Pacific щодо незаконності зібрання акціонерів згідно з рішенням Броварського суду, адвокат навів ухвалу Солом’янського районного суду Києва, яка дозволяла це зібрання. За його словами, позов до Солом’янського суду подавався саме тому, щоб прояснити цю колізію.

В той же час представники фірми Pacific вважають, що розгляд питань про форму реєстрації був незаконним, після чого наступає кримінальна відповідальність.

Цим вони мотивували те, що, проголосувавши за низку питань на початку зібрання, відмовилися від участі в голосуванні щодо зміни форм реєстрації товариства, питань оцінки та викупу акцій, а також рішення про емісію акцій товариства.

Як пояснив на прес-конференції Суркіс, випуску додаткових акцій поки що не планується. Відповідне рішення мають ухвалити наступні загальні збори акціонерів.

На питання, які прибутки отримують акціонери від акцій, Суркіс сказав, що це питання слід уточнити. Що стосується його особисто, то він повідомив, що отримує в "Динамо" зарплатню у сумі 5 тисяч гривень щомісяця. "Прибутки від інших видів діяльності, які я отримую, я теж щорічно декларую", - додав він.

Він також повідомив, що його заступники у керівництві клубу отримують від 3,5 до 4 тисяч гривень.

Представляючи види діяльності нового товариства, його акціонер назвав серед них створення перукарень та косметичних салонів, торгівлю автотранспортом, оптову та роздрібну торгівлю алкоголем, парфумерними виробами, одягом та взуттям, видавничу та поліграфічну діяльність та торгівлю товарами хімічної та металургійної промисловості.

На питання, чи буде клуб займатися всіма цими видами діяльності і чи має він відповідні підприємства, Суркіс заперечив це. "Не має і ніколи не матиме", - зазначив він.

В той же час, адвокат пояснив, що всі ці види діяльності реєструються, щоб уникнути юридичної колізії у випадку, якщо клубу потрібно буде здійснити той чи інший крок.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...