Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терьохін звинуватив соціалістів у лобіюванні й пожалів Луценка й Ніколаєнка

Вівторок, 6 вересня 2005, 11:28

Міністр економіки Сергій Терьохін звинуватив Соціалістичну партію України в лобіюванні інтересів приватного бізнесу й запропонував їм перейти в опозицію.

Як повідомляє у вівторок "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Мінекономіки, Терьохін обвинуватив СПУ в "підтримці політики збільшення цін на біле золото" і намірі "підняти доходи цукрових переробних заводів, які давно перебувають у відомих приватних руках за рахунок простого українського споживача".

"Дивує, що виразником бізнес-лобізму виступають представники Соціалістичної партії України, що завжди позиціювала себе як партія захисників інтересів простої людини", - йдеться в заяві міністра.

Терьохін також заявив, що "якщо соціалісти не задоволені діями уряду, партія повинна піти в опозицію, попередньо відкликавши із влади своїх представників - хоча Юрія Луценко й Станіслава Ніколаєнко (голови МВС і Міносвіти) буде відверто шкода".

За його переконанням, "поки соціалісти не будуть відкликані з уряду, пікетування державних установ, створення перешкод щодо повернення в державну власність фактично украдених підприємств, блокування вступу України у СОТ тощо сприймаються всіма як дешевий піар, або намагання заробити грошей на наступну передвиборчу кампанію".

5 вересня представники Соцпартії України пікетували будинок уряду, висловлюючи невдоволення політикою міністерства економіки в цукровій галузі. За останні п'ять місяців ціни на цукор в Україні збільшилися на 68%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...