Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стецьківа "видавлюють", а речник Ющенка дзвонить на УТ-1, щоб повчати журналістів

Вівторок, 6 вересня 2005, 22:10

Віце-президент Національної телекомпанії України Андрій Шевченко вважає, що керівника телекомпанії Тараса Стецьківа "видавлюють" з посади.

"Сьогодні видавлюють найефективнішого менеджера, який будь-коли був на УТ-1", - сказав Шевченко в ефірі на "5 каналі".

На питання, хто це робить, Шевченко сказав, що його слід поставити самому Стецьківу.

Шевченко сказав, що план дій з розвитку УТ-1, запропонований командою Стецьківа, "був відомий президенту й іншим керівникам країни".

"І ми не знайшли людини в експертному чи професійному середовищі, хто б сказав, що ми не в ту сторону рухаємося. У нас 19 вересня має бути запущена нова сітка мовлення, і це має бути прорив в тому першому каналі, які ми звикли бачити", - сказав Шевченко.

Він також відзначив, що в своїй роботі віце-президентом УТ-1 йому доводиться вступати в суперечки з прес-секретарем Ющенка Іриною Геращенко.

"З Іриною ми спілкуємося досить часто, і наші дискусії показують, що інколи у нас різні підходи, як робити новини і розбудовувати телебачення", - додав він.

Шевченко навів приклад, що минулого тижня у них відбулася "дуже емоційна розмова" щодо заяви Михайла Бродського про корупцію в оточенні Ющенка.

"І у нас була дискусія, чи повинен був бути Бродський у сюжеті, який розказує про скандал. Крім того, я не завжди розумію акцентування, яке робить речник президента, що канал повинен мати державну політику і повинен по-державному висвітлювати політику", - додав Шевченко.

Після цього в ефір 5 каналу потелефонувала сама Ірина Геращенко, яка сказала, що їх емоційна розмова щодо Бродського була викликана тим, що цей політик не навів доказів корупції.

"Чим ближче до виборів, тим більше сенсаційних заяв буде звучати. Мені здається, якщо звучать такі серйозні звинувачення, журналіст має задати одне питання – про факти – і згадати про це в своєму сюжеті", - сказала Геращенко.

Прес-секретар Ющенка також сказала, що вона "спілкується з Андрієм абсолютно стільки ж, скільки з керівниками інших каналів, і ці дискусії носять завжди професійний характер".

На закид ведучого, що її посада є технічною, Геращенко сказала, що часто виступає із коментарями про суспільне телебачення, "тому що часто від журналістів до мене виникає питання прояснити позицію президента".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування