Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Невідомі увірвалися вночі в будівлю Нацради

Середа, 7 вересня 2005, 14:05

У ніч на середу невідомі увірвалися в приміщення Національної ради з питань телебачення й радіомовлення, зірвали пломби з кабінетів по вул.Прорізній, 2, і засіли в них.

"Зараз міліція з'ясовує. Ми чекаємо результатів", - сказав голова Нацради Віталій Шевченко, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

Шевченко не має інформації, скільки людей увірвалися в будинок, а на питання, які їхні вимоги, відповів: "Нехай міліція з'ясовує".

Він повідомив, що Нацрада попросила міліцію нікого не пускати в будинок, "щоб розслідувати, що тут відбувалося вночі".

Керівник прес-служби Нацради Микола Гриценко повідомив, що Шевченко звернувся до начальника Шевченківського районного управління МВС у Києві із проханням встановити особистості людей, які проникли в будівлю, одержати від них пояснення, зокрема, щодо причин перебування й зірваних пломб, а також залучення до відповідальності осіб, винних у самоправності.

Копії листа спрямовані в Кабінет міністрів і секретаріат президента. У листі зазначається, що 6 вересня близько 20.00 група працівників Держкомтелерадіо, порушуючи розпорядок роботи в приміщенні Нацради, проникнула на 6-8 поверхи й відмовилася йти із приміщення.

Уночі представники ради з відому охоронців обійшли будинок і виявили, що вхід на верхні поверхи заблокований. У зв'язку із цим працівники Нацради опечатали вхідні двері на 5-8 поверхи.

У листі відзначається, що зранку 7 вересня до початку робочого дня Шевченко був проінформований, що вночі були зірвані пломби на 7 й 8 поверхах, а також на поверсі, що належить Нацраді.

Одночасно доведено, що пломби зірвані із вхідних дверей на п'ятому поверсі, із дверей однієї з кімнат кабінету голови Нацради й дверей ліцензійного реєстраційного управління. Крім того, близько 6.00 у середу була засвідчена робота на цьому поверсі "болгарки". Зараз вхід у приміщення вільний. Міліція більше не блокує вхід.

Раніше 20 липня розгорівся конфлікт навколо будинку на вул. Прорізний, 2 у Києві, який було передано Кабміном Нацраді з телерадіомовлення. Там же перебуває Держкомтелерадіо. Тоді ж голова комітету Іван Чиж заявив, що очолюване ним відомство забезпечить виконання урядового рішення й передасть будинок Нацраді.

Нацрада з телерадіомовлення й Держкомтелерадіо обвинувачували один одного в саботажі й невиконанні рішення Кабінету міністрів про передачу в оперативне управління Нацраді будинку на Прорізний, 2. Зокрема, Держкомітет збирався подати до суду на Нацраду по факту захоплення згаданого приміщення.

Нацрада з питань телебачення й радіомовлення заявляла минулого тижня, що змушена порушувати питання про примусове вивільнення незаконно зайнятих Держкомтелерадіо приміщень у будівлі на вул. Прорізний, 2 у місті Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...