Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ГОТУЄ КАДРОВІ ЗМІНИ НА ВСІХ РІВНЯХ

Середа, 7 вересня 2005, 19:39

Новопризначений держсекретар Олег Рибачук повідомив, що президент Віктор Ющенко готується оголосити про серйозні кадрові перестановки.

Про це Рибачук заявив в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Думаю, завтра (у четвер) він має оголосити про свої фундаментальні речі. Що мені зрозуміло, що буде цілий ряд принципових змін кадрових на всіх рівнях, про це він говорив раніше, попереджаючи, що так, шість-сім місяців пройшло, і цей момент прийшов, коли він вимушений буде приймати кадрові рішення, і, наскільки я бачу, такі рішення будуть прийняті", - зазначив Рибачук.

"Але, я думаю, ви це все почуєте завтра... Тобто зараз ідуть консультації, і я просто кажу про свої відчуття. Я кажу про те, що неминучі принципові рішення по цілому ряду кадрових питань різного рівня", - додав він.

Говорячи про своє нове призначення державним секретарем, Рибачук сказав, що для нього "це було несподіванкою".

"Я не кокетую... у прогнозах автоматично моє прізвище називалося, але для себе я це не прогнозував. Я зрозумів, коли з ініціативи президента пішли наради у близькому колі, що він вибирав людей, з якими потрібно було проговорювати рішення, і у нас відбулася розмова", - зазначив новий держсекретар.

На питання, чи слід Рибачука вітати або співчувати, він сказав: "Оскільки я вже десь чотири дні не виходжу з атмосфери роботи з президентом, у мене вже таке враження, що я тут мільйон років".

Що стосується його посади – віце-прем'єра з євроінтерграції – то, за словами Рибачука, є кілька варіантів вирішення ситуації.

"Нам дуже подобається польський варіант. Це як уряд: прем'єр, потім практично весь склад кабінету, а далі під ними стоїть те, що українською мовою називається "комітет з євроінтеграції". Досвід показав, що просто введення посади віце-прем'єра, у якого є декілька радників і референтів і який просто координує діяльність декількох профільних департаментів... Тут складна структура, яка просто не дає важелів", - сказав Рибачук.

На новій посаді Рибачук збирається "організувати аналітичну та інформаційну службу, розкрити секретаріат, тому що він зберіг репутацію закритої структури".

"Щоб не було таких речей, як конфіденційні укази, щоб не було розмов про те, що два місяці не виходять документи - ті ж укази, щоб було регулярне спілкування з пресою, щоб люди розуміли, що структура президента відповідає його підходам", - сказав Рибачук.

"Насправді я почув про те, що практично нічого не змінилося в структурі за часів Медведчука за 9 місяців, навіть кадрово мало що змінилося. Цьому можуть бути різні причини, але це факт", - зазначив він.

Рибачук був призначений держсекретарем в середу. До цього призначення він був віце-прем'єр-міністром з євроінтеграції, до цього - депутатом у фракції "Наша Україна".

Раніше посаду держсекретаря обіймав Олександр Зінченко.

В понеділок Зінченко звинуватив секретаря РНБО Петра Порошенка, першого помічника Ющенка Олександра Третьякова та лідера фракції НСНУ Миколу Мартиненка у корупції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування