Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розповів, коли в нього буде "спільний шлях" з Тимошенко

Четвер, 8 вересня 2005, 18:58

Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко вітає презначення Юрія Єханурова виконуючим обов’язки прем’єр-міністра.

Про це він сказав під час прес-конференції у четвер.

"Я думаю, що суспільство має консолідуватися навколо президента. Президент прийняв рішення і призначив виконуючим обов’язки прем’єра Єханурова. На мою думку, цей вибір достатньо вдалий. Він має перспективи в парламенті, і це також може бути центром консолідації", - сказав він.

За словами Порошенка, під час консультацій з президентом, він пропонував варіант виходу з кризи, за якого "команда досягає абсолютно чітких домовленостей, за порушення яких кожен член команди, який припустився порушення, має йти з команди".

"Коли кожен політичний діяч при виконанні своїх професійних обов’язків відчуває себе на трибуні Майдану і коментує все в такий спосіб, що вся верхівка влади не знає, яким чином вирулювати з таких коментарів, я впевнений, що ця ситуація є нездоровою", - сказав він.

За словами Порошенка, "варіанти досягнення таких домовленостей були".

"Що спонукало потім виходити і давати різкі оцінки один одному... Я зараз не називаю прізвищ, тому що події розгорталися після того, як консультації в президента завершилися о сьомій годині", - сказав він.

"Я далі в дискусії участі не брав. Після того, як я президенту дав свою заяву, я покинув нараду", - додав Порошенко.

Порошенко також спростував інформацію, що йому він був керівником комісії по координації функцій по боротьбі з корупцією.

"Відповідно до указу президента, незважаючи на функції виконання координаційного комітету боротьби з корупцією, було доручено РНБО, президент прийняв рішення, що комісію по координації дій з боротьби з корупцією очолив держсекретар Олександр Зінченко", - сказав він.

За словами Порошенка, йому "були підпорядковані відповідні керівники правоохоронних органів, були стоврені регіональні групи, скликалися засідання". "Можливості щодо боротьби з корупцією були сконцентровані в його руках", - додав він.

Щодо свого наступника Порошенко відзначив, що "кадрові питання по РНБО будуть вирішуватися в комплексі при формуванні всієї владної команди".

За словами екс-секретаря РНБО, "те, що хтось зробив фальстарт виборчого процесу, це є достатньо серйозною причиною тих подій, які почали розгортатися в суспільстві". "Я впевнений, що ще зарано, потрібно ще попрацювати, продемонструвати, на що здатні", - сказав він.

Щодо заяви екс-голови СБУ Олександра Турчинова, що відставка Ющенком уряду є загрозою національних інтересів, Порошенко сказав, що він не має інформації щодо загрози національної безпеки.

"Можливо, Турчинов її має, тоді він має доповісти її президенту", - додав він.

На питання, які в нього стосунки з екс-прем’єром Юлією Тимошенко, Порошенко відповів, що він ніколи не дозволяв собі різких коментарів на її адресу, "хоча вони були, але не публічно".

"Мій шлях співпадає зі шляхом президента. Якщо шлях Тимошенко співпадає зі шляхом президента, то наші шлях спільні", - сказав Порошенко.

Водночас він заперечив інформацію, що екс-прем'єр лобіювала інтереси "Привату" у конфлікті на Нікопольському феросплавному заводі.

"Я абсолютно переконаний, що жодних тверджень про те, що Юлія Володимирівна причетна до подій на Нікопольському феросплавному заводі як зацікавлена особа "Привату", немає. І мені про це нічого невідомо, так само, як і моя причетність з боку однієї чи іншої групи", - сказав Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...