Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністри Єханурова будуть носити рюкзаки

Субота, 1 жовтня 2005, 12:56

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров рекомендує членам уряду більше слухати, що говорять депутати з приводу бюджету на наступний рік і менше говорити про свої пропозиції.

Про це він заявив, відкриваючи суботнє засідання Кабінету міністрів, передає Ліга.

Єхануров відзначив, що буде величезна кількість зауважень до проекту бюджету. "Старожили говорять, що до шести тисяч, і це означає, що з бюджетом потрібно буде ще дуже довго працювати", - сказав він.

Прем'єр також нагадав, що всі питання, що виникають у міністрів за рамками бюджету, повинні розглядатися Міністерством фінансів.

"А при якихось розбіжностях я готовий розглядати ці питання, або віце-прем'єр-міністри, або на засіданнях уряду", - сказав він.

Єхануров також висловився за прозорість нового уряду.

"Прозорість уряду - це не розмови міністрів, членів уряду, перед телекамерами. Це повинен бути принцип прозорості повного інформування", - повідомив прем'єр.

Єхануров відзначив, що, на його думку, це повинен бути щогодинний графік інформування засобів масової інформації про те, що відбувається в уряді.

"Які питання, наприклад, розглядає Станіслав Телісфорович (Сташевський - перший віце-прем'єр-міністр України) сьогодні і які рішення він приймає, і так далі і так - кожен член уряду", - підкреслив Єхануров.

Також він повідомив, що коментуватися будуть засідання урядових комітетів, а засідання уряду будуть проходити в закритому режимі, залучатися будуть тільки експерти, що зможуть допомогти членам уряду в прийнятті рішень.

Крім того, прем'єр підкреслив, що кожен міністр буде особисто відповідати за здійснення державної політики у своїй сфері.

Кожен міністр "буде нести свій рюкзак і особисто відповідати за здійснення державної політики у певній сфері діяльності", - повідомив Єхануров.

За його словами, планується обговорити організаційні принципи роботи Кабінету міністрів і взаємодію з парламентом. Єхануров підкреслив, що по цьому питанню він хотів би провести коротку дискусію.

"Оскільки є вже, можна сказати, "старожили", але багато хто з членів уряду пройшли парламентську школу і добре розуміють правила гри", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...