Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістам забороняли писати про горілку Третьякова і Мартиненка?

Вівторок, 18 жовтня 2005, 12:54

Група журналістів журналу "Бізнес" заявляють про відхід з журналу через заборону писати про представників нової влади і погрози на адресу журналістів з боку невідомих.

Про це йдеться в заяві журналістів, розповсюдженій у ЗМІ.

"З весни 2004 року, крім повсякденної журналістської роботи, усі ми були зайняті розслідуванням політичної кар'єри і бізнес-діяльності Дмитра Табачника, Олександра Третьякова, Давида Жванії, Євгена Червоненка, Владислава Миленького, Едуарда Зейналова і низки інших відомих політиків", - відзначають журналісти.

Ця робота стартувала в той період, коли проти основного власника ЗАТ "ХК "Бліц–Інформ" (підприємство – видавець газети "Бізнес") Сергія Мельничука були порушені кримінальні справи за фактами ухиляння від сплати податків, нібито під тиском Олександра Третьякова і Дмитра Табачника, відзначають журналісти.

За їх словами, пізніше власник "використовував" журналістські матеріали для того, щоб почати "торг із нинішньою владою про власні бізнес-преференції".

"Приблизно із середини липня 2005 року він ініціював переговори з керівником парламентської фракції "Наша Україна" Миколою Мартиненком. За задумом Сергія Мельничука, цей політичний діяч повинен був забезпечити "дах" ЗАТ "ХК "Бліц–Інформ" і "зам'яти" кримінальні справи проти Мельничука", - говориться в заяві.

"З початком переговорів з Мартиненком, Мельничук як видавець газети оголосив список "недоторканних" для журналістів "Бізнесу" осіб", - відзначають журналісти.

Зокрема, говориться в заяві, журналісту Олександру Драникову наказали припинити журналістське розслідування фактів торгівлі "паленими" спиртними напоями.

"Паленою" горілочкою займались фірми, у яких значилися в засновниках Олександр Третьяков і нинішній заступник міністра у справах молоді і спорту Владислав Миленький", - відзначає Драников.

"Натомість нам було запропоновано "накопати" що-небудь на мера Києва Олександра Омельченка, або на спікера Верховної Ради Володимира Литвина. Очевидно, нашого роботодавця до того зобов'язували обіцянки, дані новим "партнерам". Ми не стали виконувати цю роботу", - говориться в заяві.

Після цього випадку Драникову запропонували звільнитися, на його адресу почали надходити погрози від невідомих.

На знак протесту проти "цькування" колеги-журналісти на чолі з головним редактором Ігорем Каневським вирішили піти з газети "Бізнес" і створити нове видання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...