Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко і Ющенка упав баланс

Понеділок, 3 жовтня 2005, 16:47

Вереснева криза не пішла на користь ні екс-прем'єрові Юлії Тимошенко, ні президентові України Віктору Ющенку.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Політична ситуація в Україні після вересневої політичної кризи 2005 року".

Опитування було проведено соціологічною службою "Український барометр" з 15 по 25 вересня, у ході якого були опитані 1798 респондентів у всіх регіонах України.

Результати соцопитування представив на прес-конференції в понеділок у Києві керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Згідно з даними соцопитування, кредит довіри до лідерів "помаранчевої" революції Ющенка і Тимошенко був величезним у період з лютого по квітень поточного року, а потім почав поступово знижуватися. Після вересневої кризи цей процес тільки прискорився.

Так, рівень довіри до Ющенка за три літніх місяці знизився на 10%, а за два тижнів вересня ще на 8%.В другій половині вересня Ющенкові довіряли 38%, не довіряли 43,2%, тобто баланс довіри складає -5,2%.

Рівень довіри до екс-прем'єра Тимошенко за літні місяці знизився на 11%, а за два тижні вересня ще на 9%. В другій половині вересня Тимошенко довіряють 30,4%, не довіряють 48,4%. Тобто баланс довіри складає -18% .

Разом з тим виріс баланс довіри в лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Якщо в лютому йому довіряли 28,9%, а не довіряли 53,2%, то в другій половині вересня ці показники склали 30,4% (довіряли) проти 45,1% (не довіряли).

За словами Небоженка, "украй негативні" оцінки в екс-секретаря РНБО Петра Порошенка. Так, якщо в квітні йому довіряли 29,3%, а не довіряли 37,8%, то в другій половині вересня йому довіряли лише 3,4%, а не довіряли 68,3%.

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко відзначив, що, відповідно до думки експертів, Тимошенко "робила ставку на перемогу не на самих парламентських виборах, а ще до початку виборчої кампанії".

Він також вважає, що якби після кризи опитування громадської думки показали різкий ріст рейтингу Тимошенко і партії "Батьківщина", то політична криза, можливо, вийшла б на новий рівень. Зокрема, політолог не виключає, що вже в жовтні-листопаді почнуться масові акції протесту.

Однак, оскільки це не відбулося, то, на думку Фесенка, команда Тимошенко "перейшла в режим підготовки до нормальної передвиборчої кампанії".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
22:02
відео, оновленоНетверезий голова райдержадміністрації Броварів збив чотирьох людей
Усі новини...