Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Павловський "використав в темну" депутатів Ющенка?

Вівторок, 4 жовтня 2005, 11:09

У Москві на інформаційному майданчику політтехнолога Ґлєба Павловского відбувся “круглий стіл” “Роль громадянського суспільства України й Росії в подоланні політичної кризи в Україні” за участю українських та російських депутатів.

Про це пише "Львівська газета" у вівторок.

Як повідомляє видання, до Москви прибули депутати, які представляють усі фракції Верховної Ради: Тарас Чорновіл (“Регіони України”), Георгій Крючков (КПУ), Віктор Мусіяка (“Вперед, Україно!”), Михайло Поживанов (НРУ), Кирило Поліщук (“Регіони України”), Валерій Коновалюк (НДП / Трудова Україна), Сергій Бичков (“Наша Україна”), Володимир Макеєнко (“Регіони України”), Василь Гаврилюк (позафракційний), Олексій Козаченко (“Наша Україна”).

"Але дискусії не вийшло. Залишився неприємний осад від того, що кремлівські політтехнологи використали “в темну” українських законодавців", - пише газета. Як зазначив Мусіяка, “це була якась PR-акція з невідомою метою”.

За інформацією газети, російську сторону представляли "штатні ідеологи та теоретики, які до російського громадянського суспільства стосунку не мають, а частіше помітні в близькості до “кремлівського пулу” пропагандистів та агітаторів".

"Від російської влади був лише депутат Константін Затулін, який сам себе назвав “директором диверсійного інституту країн СНД", - пише видання.

Він заявив, що в Україні потрібно провести “федеративну реформу”, “зберегти та примножити число росіян” і “не втручатися в церковні справи”.

“Ми займатимемося вашими справами, а на майбутніх парламентських виборах в Україні робитимемо ставку не на особистості політиків, а на програми політичних партій і відстежуватимемо свої інтереси в них. Я знаю про намір Росії перейти на європейські ціни для України щодо газу”, - сказав Затулін.

Кремлівський експерт Міхаіл Хазін заявив, що “нині в України як у держави немає єдиної мети. Отож розраховувати на ефективність дій, хто б не був президентом, безглуздо”.

Водночас депутат від "Нашої України" Козаченко запропонував “не займатися менторством”. Він заявив, що “не розуміє тональності того, що сьогодні обговорюють, невже Росія, як і раніше, вважає себе старшим братом?” “Тому відкиньмо пафос і повчальний тон”, – запропонував він.

Коли ж йому вказали, що восени Україна "завжди стає проросійською", Козаченко наголосив, що “наша держава готова платити податок на незалежність, а якщо російські політтехнологи й далі розігруватимуть цю фішку, обидві країни зазнають значних втрат”.

Українські депутати нагадали присутнім, що “Росія нічого не каже про те, яку політику вона веде стосовно українського виробника. А істина в тому, що є негласна вказівка Кремля не пропускати українських товарів на російський ринок”.

Водночас Чорновіл сказав, що він “був прозахідним політиком, а сьогодні став проросійським". "Усі прозахідники в Україні – це маргінали”, - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...