Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НА МЕЛЬНИЧЕНКА СКОЇЛИ ЗАМАХ?

Вівторок, 4 жовтня 2005, 11:43

На колишнього майора Державної служби охорони Миколу Мельниченка у США було скоєно замах.

Про це сьогодні у Києві під час міжнародної конференції "Минуле і майбутнє української політики та плівки Мельниченка" заявив директор Інституту масової інформації Сергій Таран.

За його словами, запланованого включення телефонної розмови під час конференції з Мельниченком не буде, тому що на електронну пошту ІМІ від адвоката колишнього охоронця Леоніда Кучми надійшло повідомлення про скоєння замаху.

Мельниченко був змушений поїхати з Вашингтона, сказав Таран. Цим він пояснив те, що запланована телефонна розмова не відбудеться.

Водночас на тій же конференції лідер СПУ Олександр Мороз висловив переконання, що у виборчій кампанії 2006 року плівки Мельниченка не стануть предметом спекуляцій.

"У жодній виборчій кампанії не було спекуляції ними (записами Мельниченка), а було донесення об'єктивної інформації, щоб громадяни робили вибір свідомо", - заявив Мороз.

Водночас він висловив побажання, щоб до парламентських виборів 2006 року українське правосуддя поставило крапку у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, покаравши як виконавців, так і замовників цього злочину.

На запитання журналістів про те, чому Мельниченко, на думку Мороза, уникає надання свідчень українським правоохоронцям, лідер СПУ сказав, що не може дати чіткої відповіді, бо це безпосередньо справа самого Мельниченка.

При цьому Мороз наголосив, що ніколи не був і не перебуватиме у дружніх стосунках з колишнім охоронцем Кучми, а його спілкування з Мельниченком на сьогодні відбувається один раз на 3-4 місяці за власною ініціативою останнього.

Що ж стосується небажання Мельниченка повернутися в Україну, то, за словами Мороза, цей факт пояснюється тим, що екс-охоронець Кучми ризикує. На підтвердження своїх слів Мороз нагадав нещодавні події із затриманням Мельниченка у Туреччині.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...