Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сина Ющенка допитають у справі видавця, якому спалили машину?

Вівторок, 4 жовтня 2005, 15:47

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко спростовує заяви директора журналу "Папарацци" Валіда Арфуша про те, що підпал його автомобіля пов’язаний з публікаціями у журналі.

Про це він сказав журналістам після підсумкової колегії за діяльності МВС за 9 місяців у вівторок.

За його словами, Арфуш дав свідчення міліції, у яких він заявив, що не знає, хто може йому зашкодити, в нього нема ворогів, і він нікого не підозрює.

"Через деякий час він, як відомо, з пригодами відбув до Франції, і представник пана Арфуша, його адвокатеса свідчить офіційно, що вона не знає, хто це міг зробити, нікого не підозрює, не має ворогів в Україні", - зазначив міністр.

"Тому для нас є дещо дивним політизація цього процесу лише за кордоном паном Арфушем, але ми приймемо це до уваги", - додав Луценко.

Луценко повідомив, що МВС порушило кримінальну справу за фактом навмисного пошкодження майна шляхом підпалу. Крім того, міністр дав вказівку з’ясувати, хто саме блокував виліт Арфуша до Франції, "яка посадова особа безпосередньо погрожувала йому".

"Якщо він або його адвокатеса дадуть покази по цьому, тоді слідство може зрушити з місця, а якщо вони робитимуть це так, як це робиться на сьогоднішній день – "не скажу хто, не скажу де, не скажу як мені погрожував", тоді це, очевидно, призведе до росту популярності цього видання", - сказав він.

Водночас начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ Віталій Ярема повідомив, що всі публікації в засобах масової інформації, пов'язані з цим інцидентом, залучені до кримінальної справи, і міліція має намір допитати всіх осіб, що фігурують у цих публікаціях.

Ярема додав, що винятку не буде зроблено ні для кого, у тому числі і для сина президента Андрія Ющенка. "Нікого поза полем зору не залишимо", – сказав Ярема, повідомляє "Острів".

Він також сказав, що на сьогодні підозрюваний поки не встановлений.

Як відомо, у ніч на п'ятницю в центрі Києва було спалено автомобіль "Бентлі" вартістю 250 тисяч євро, який належить Арфушу.

Сам Арфуш стверджував, що в нього немає жодних проблем у бізнесі, пов'язував випадок тільки з журналом "Папарацци" і говорив, що за ним стежили. Крім того, він пов'язував цей інцидент з публікацією про сина президента Андрія Ющенка, яка мала вийти у наступному випуску журналу.

Водночас президент Віктор Ющенко доручив Луценку взяти під особистий контроль розслідування цього інциденту.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...