Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "Криворіжсталь" вже 9 претендентів, а Семенюк проти мирових Єханурова

Вівторок, 4 жовтня 2005, 17:11

Кабінет міністрів не робив жодних офіційних пропозицій ні одній зі сторін конфлікту навколо ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Валентин Мондрієвський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Мондрієвський відзначив, що "мова не йде про якісь конкретні пропозиції щодо того чи іншого об'єкта", а мова йде про позицію Юрія Єханурова з проблемних питань приватизації в цілому, відповідно до якої ці проблеми повинні вирішуватися шляхом переговорів з наступним укладанням мирових угод або на підставі рішення суду.

Водночас, як повідомила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк у вівторок, НЗФ буде повернутий у держвласність. "Про мирову угоду мови бути не може, тому що вже виконавча служба здійснює заходи щодо повернення в державну власність", - підкреслила вона.

Крім того, Фонд держмайна уклав ще два договори про конфіденційність з потенційними покупцями 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" (Дніпропетровська обл.), довівши їхню кількість до дев'яти.

Про це повідомили в прес-службі ФДМ у вівторок, не назвавши потенційних покупців. При цьому співрозмовник агентства відзначив, що п'ять з них є нерезидентами, чотири - резиденти України.

З потенційними покупцями укладені договори про конфіденційність наданої ним інформації про ВАТ "Криворіжсталь" і за їхніми письмовими зверненнями видані пакети документації про умови конкурсу.

Як повідомлялося, представники групи "Євразхолдинг", однієї з провідних вертикально інтегрованих гірничо-металургійних компаній Росії, які виявили зацікавленість у придбанні пакету акцій "Криворіжсталі", вже ознайомилися із ситуацією на підприємстві.

Зацікавленість у придбанні 93,02% акцій "Криворіжсталі" підтвердив і другий у світі виробник сталі - компанія Arcelor SA (Франція). Делегація компанії відвідала підприємство з метою ознайомлення з його технічним станом, фінансовим становищем і виробничими потужностями.

Крім того, очікувалося відвідування меткомбінату представниками іншої російської компанії - "Сєвєрсталь". Про намір брати участь у конкурсі говорили також представники компанії "Приват-Інтертрейдінг" (Дніпропетровськ) і найбільшої у світі сталеливарної компанії Mittal Steel.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування