Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бакай заплатив Мельниченку за мовчання, а той його "кинув"?

Вівторок, 4 жовтня 2005, 17:50

Один з наближених до російського бізнесмена Бориса Березовського людей, колишній полковник ФСБ Росії Олександр Литвиненко заявляє, що замах на колишнього охоронця екс-президента Леоніда Кучми майора Миколи Мельниченка інспіровано ним самим.

Про це він заявив у вівторок в інтерв'ю агентству "Новости Украина".

"Я вважаю, що "замах" на Мельниченка, це чергова вистава самого Мельниченка, зроблена для того, щоб у черговий раз залучити до себе суспільну увагу", - сказав Литвиненко.

За його словами, Мельниченко сьогодні "зовсім нікому не потрібен, він нікому не заважає".

Водночас, як сказав Литвиненко, "якщо, припустимо, на нього і був якийсь замах, то це жодним чином не пов'язано з його публічною діяльністю. Скоріше, це може бути пов'язано з тим, що він, наскільки мені відомо, одержав великі гроші в Москві від Бакая".

"Бакай давно співпрацює з російськими спецслужбами. У нього (Мельниченка) велика сума грошей, 12-15 мільйонів доларів, причому гроші, наскільки мені відомо, лежать у Москві. Гроші від Бакая він одержав за мовчання, за те, що він не буде давати свідчення по справі Гонгадзе і не буде публікувати свої плівки", - повідомив Литвиненко.

Він вказав на те, що "Бакай міг дати Мельниченку гроші тільки в тому випадку, якщо контроль над плівками був у Мельниченка. І Мельниченко, одержуючи гроші від Бакая, завірив його, що контроль над плівками в нього. Тобто, фактично, він обманював його. Оскільки насправді до цього Мельниченко продав плівки Березовському".

"Тобто, Мельниченко "кинув" Бакая", - заявив екс-полковник.

Литвиненко підкреслив, що, за його інформацією, грішми, які Мельниченко одержав від Бакая, він поділився з колишнім депутатом Олександром Єльяшкевичем і офіцерами СБУ, що допомагали майору проводити прослуховування кабінету екс-президента Кучми.

"Це моя оперативна інформація. Фельштинський, на прохання Мельниченка, точно переказував гроші Савченку (Володимир Савченко, офіцер СБУ, що допомагав Мельниченку робити записи)".

За словами Литвиненка, також Мельниченко поділив і гроші, отримані в Бориса Березовського, при цьому висловлюючи намір підтримати родину Гонгадзе.

"Мельниченко завжди говорив, що якщо він отримує гроші за плівки, то віддає частину суми "дітям Гонгадзе". Коли він останній раз вів переговори з Березовським і називав запитувану суму, то говорив: "двадцять відсотків я дам дітям Гонгадзе", - відзначив Литвиненко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування