Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН ЗНАЄ, КОЛИ МОНТУВАЛИ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА

Четвер, 6 жовтня 2005, 12:26

Спікер парламенту Володимир Литвин вважає політичною провокацією звинувачення, що він причетний до справи про вбивство Георгія Гонгадзе.

"Сам факт мого перебування перед вами підтверджує, що я абсолютно спокійно ставлюся до цих звинувачень і сприймаю їх як політичну провокацію", - сказав Литвин на питання делегатів ПАРЄ після виступу на сесії у Страсбургу.

На закид одного з європейських депутатів, що голос Литвина лунає на записах Мельниченка, спікер Верховної Ради відповів: "Я просив би шановного колегу не говорити в стверджувальному тоні!".

"Міжнародна експертиза, яка проводилася офіційно, наскільки мені відомо, встановила, що плівки монтували з 18 вересня по 15 жовтня, там стискували фрази і вставлялися відповідні слова у відповідні речення. Наскільки я знаю, інших заключень не було", - додав він.

Литвин не пояснив, яку експертизу має на увазі, але, очевидно, ідеться про дослідження, зроблене спільно з російськими і латвійськими фахівцями за часів генпрокурора Геннадія Васильєва.

Литвин також назвав неправдою викладене у звіті голови слідчої комісії Верховної Ради Григорія Омельченка, що Литвин причетний до вбивства Гонгадзе.

"Доповідь не є об’єктивною, бо комісія працювала з наперед визначеним рішенням. Все, що оприлюднено, не відповідає дійсності. Я це відповідально заявляю", - сказав Литвин.

Він наголосив, що доповідь Омельченка була не від комісії, а від свого імені.

Литвин думає, що оскільки є політична воля президента Ющенка до розкриття справи Гонгадзе, то "істина буде встановлена".

"Але має бути істина, а не на догоду комусь. Не можна призначати винних, не маючи для цього жодних підстав", - додав Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування