Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стретович "накопав" хлібний компромат на Піскуна

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 14:56

Комітет Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією встановив причетність генпрокурора Святослава Піскуна до "протиправних схем заволодіння хлібоприймальними та хліборобними підприємствами через своїх родичів спільно з дітьми та дружинами інших високопосадовців".

Про це у п’ятницю заявив голова комітету Володимир Стретович, повідомляє УНІАН.

Під час виступу у Верховній Раді зі звітом він зазначив, що досліджено, що ТОВ "Планета інвестицій", "одним із засновників якого є дружина генерального прокурора, у незаконний спосіб уклала рік тому договір" на оренду державного підприємства – комбінату хлібопродуктів.

За словами Стретовича, внаслідок цього і "застосування тіньових схем" державі було завдано шкоди на мільйони гривень.

Також Стретович заявив, що 29 вересня прокурором Кіровоградської області Олегом Левицьким за вказані дії було порушено кримінальні справи, а 30 вересня Піскун "скоротив посаду прокурора і звільнив його від виконання обов'язків" (наказом генпрокурора від 30 вересня прокурором Кіровоградської області призначено Олександра Гардецького).

Іншим своїм наказом Піскун здійснив структурні зміни у штатному розкладі прокуратури Кіровоградської області, додав голова комітету.

За словами Стретовича, у комітеті Верховної Ради створено комісію, яка розслідує цю ситуацію і проінформує про це парламент.

Також він зазначив, що в країнах демократії у такій ситуації посадовці подають у відставку, а в Україні "вони подають до суду захищати свою честь, якої де-факто немає".

Стретович вважає, що об'єктивності у розслідуванні даної справи не може бути у ситуації, коли "позивач має з керівником судової влади корпоративний інтерес".

На його думку, "сьогодні до порядку денного засідання Верховної Ради необхідно включити питання про звіт генпрокурора щодо дотримання законності в Україні".

На думку Стретовича, "сьогодні у парламенті може бути розглянуто проект постанови депутата Юрія Кармазіна щодо звільнення з посади Піскуна". Але він нагадав, що "юридично ця постанова не потягне відставки Піскуна з посади генпрокурора".

Зокрема, Стретович наголосив на надзвичайній корумпованості "правоохоронних органів – міліції, прокуратури, податкової та митної служби".

За його словами, існування жорсткої управлінської вертикалі "дає змогу віддавати команди з центру у телефонному режимі, які під загрозою звільнення виконуються автоматично без надання часу на вивчення їх законності".

Стретович зазначив, що до комітету, який він очолює, звернувся депутат фракції КПУ Омелян Парубок щодо захисту своїх виборців і причетності "заступника генпрокурора до виконання замовлення приватних структур" і вилучення з одного із сільгосппідприємств у рамках кримінальної справи 6 комбайнів "Джон Дір" у період збирання врожаю соняшника.

Він зазначив, що даний заступник генпрокурора відмовився давати пояснення комітету з цього питання і "почав поширювати плітки, що Стретович відпрацьовує гроші".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...