Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Луценка втік Гіві й Нарик, але він знайшов, хто замахувався на сина Щербаня

Вівторок, 1 листопада 2005, 12:22

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що багато відомих кримінальних авторитетів зараз залишають Україну через страх бути покараними.

"Вони нарешті відчули, що можуть бути покарані за зроблені злочини", - сказав Луценко в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".

Зокрема, за словами міністра, виїхав за межі країни відомий авторитет Антимос, біженець із Абхазії, "який довгий час господарював у столиці, Дніпропетровськ покинув Нарик, з Донецька втік Гіві".

"Але той факт, що вони виїхали, не заважає нам проводити слідчі дії по кримінальних справах, порушеним проти членів організованих цими людьми злочинних угруповань", - завірив Луценко.

За словами міністра, ці угруповання підозрюються у вчиненні тяжких злочинів й убивств в 90-і роки минулого століття.

"Так, у Донецьку заарештували чотирьох професійних кілерів, які дали свідчення проти дванадцяти поплічників, які втекли. А ще пройшлися по чотирьох точках і виявили цілий склад зброї: 25 гранат, 3 гранатомети, десятки автоматів Калашникова, тисячі патронів, снайперські гвинтівки, пістолети...", - розповів Луценко.

У Дніпропетровську, за словами міністра, працівники правоохоронних органів взяли під варту убивць колишнього начальника УБОЗ Дніпропетровська Шевченка.

Луценко також повідомив, що міліція піймала підозрюваних у замаху на сина розстріляного 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька депутата Євгена Щербаня.

"До речі, троє з підозрюваних є членами банди авторитета Гіві. Вони були затримані працівниками ГУБОЗ МВС України разом зі співробітниками Генпрокуратури й УМВС у Донецькій області", - сказав Луценко.

Як відзначив міністр, у результаті обшуку у квартирах обвинувачуваних були вилучені: обріз мисливської рушниці 16-го калібру, 2 карабіни "Вулкан", пристосованих для автоматичної стрілянини, пістолет-ручка, рушниця "Імперіал", помпова рушниця, 2 гранати Ф-1, 460 патронів різного калібру, електродетонатор, бронежилет, героїн, таблетки "екстазі", марихуана, 9 тисяч 450 доларів США.

"Додам, що в цілому ми знешкодили цього року 433 злочинні угруповання. Звичайно, не всі ці групи робили резонансні злочини. Але робота однаково пророблена величезна", - сказав Луценко.

"Кількість убивств в Україні скоротилося на 12 відсотків. Я вважаю, що це серйозний результат", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування