Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третьяков не став захищати "добре ім'я" перед депутатами

Четвер, 3 листопада 2005, 12:56

Екс-перший помічник президента Олександр Третьяков утримується від заяв або коментарів щодо обвинувачень у корупції до закінчення розгляду Печерським судом Києва позову до Олександра Зінченка.

Про це йдеться в його відповіді на запрошення на засідання слідчої комісії Верховної Ради з перевірки фактів корупції, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Третьякова.

"Я обрав правовий шлях захисту свого доброго імені. Вважаю, що тільки вільний від політичних впливів судовий процес, який здійснюється в строгій відповідності з процедурою і гарантує безумовне дотримання прав усіх сторін, дозволить встановити істину в цій справі", - заявив Третьяков.

"Саме повага до правосуддя змушує мене до одержання судового рішення максимально утримуватися від будь-яких публічних заяв, коментарів, що стосуються поданого мною позову", - підкреслив він, висловивши сподівання на розуміння його позиції з боку комісії.

Як повідомлялося, 5 вересня Зінченко обвинуватив у корумпованих діях секретаря Ради національної безпеки й оборони Петра Порошенка, першого помічника президента Олександра Третьякова і лідера парламентської фракції "Наша Україна" Миколи Мартиненка.

Генпрокурор Святослав Піскун на брифінгу 20 вересня заявив, що причетність Мартиненка і Третьякова до вчинення якихось злочинів не встановлена й щодо них відмовлено в порушенні кримінальної справи.

Разом з тим Генпрокуратура порушила 5 кримінальних справ за результатами перевірки заяв Зінченка про корупційні дії у вищих ешелонах влади.

Третьяков заявив у цей же день, що вважає доведеним той факт, що обвинувачення його в корупції є провокаційними, і вимагав від Зінченка публічних вибачень протягом трьох днів. Пізніше він подав на Зінченка до суду. Так само вчинив і Мартиненко.

3 вересня президент прийняв відставку Зінченка, 8 вересня - Порошенка. Крім того, 8 вересня він відсторонив Третьякова від виконання обов'язків першого помічника президента України на час розслідування обвинувачень, озвучених Зінченком.

22 вересня ліквідував посади держсекретаря України і його заступників, а також посаду першого помічника президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...