Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий генпрокурор перевірить, чи розголошував Турчинов держтаємницю

П'ятниця, 4 листопада 2005, 10:51

Верховна Рада у п'ятницю направила депутатський запит на адресу президента Віктора Ющенка щодо корупції у вищих ешелонах влади і порушення прав інвесторів.

Відповідний депутатський запит було підготовлено депутатом Володимиром Нечипоруком.

За спрямування запиту проголосували 227 депутатів.

Парламент також підтримав запит депутата Петра Толочка до генпрокурора, міністра культури і туризму, Київського міському голові з приводу початку будівництва на Дніпровських пагорбах висотного житлового будинку за прикладом спорудження на вулиці Грушевського 9-а.

Прокурору Києва було спрямовано запит депутата Олега Петрова щодо порушення Київською міською організацією партії "Народний Союз Наша Україна" закону "Про політичні партії в Україні".

Депутат Володимир Яворівський звернувся до прем'єр-міністра з вимогою переглянути міждержавну угоду про статус і умови перебування Чорноморського флоту Російської федерації на території України.

Відповідний депутатський запит було підготовлено депутатом у зв'язку з небажанням російської сторони допускати українських верифікаторів для проведення перевірки на наявність ядерної зброї в складі Чорноморського флоту РФ на території України.

Верховна Рада також звернулася до секретаря РНБО, генпрокурора, міністра внутрішніх справ і голови парламентського комітету з боротьби з оргзлочинністю і корупцією з вимогою перевірити факти причетності голови Кіровоградської облдержадміністрації і його близьких родичів до розкрадання через підконтрольні комерційні підприємства кредитно-грошових коштів в особливо великих розмірах.

Крім того, у запиті утримується вимога перевірити причетність губернатора до злиття бізнесу і політики.

Відповідний депутатський запит підготовлений депутатом Юрієм Кармазіним.

Верховна Рада підтримала депутатський запит Олексія Ременюка до уповноваженого парламенту з прав людини щодо неправомірних дій влади щодо громадян, членів політичної партії "Партія політики Путіна".

Крім того, член фракції "Наша Україна" Микола Сокирко направив запит до генпрокурора з приводу "сприяння розголошення державної таємниці" екс-головою СБУ Олександром Турчиновим.

Ліга, УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування